Darıca ‘da Osmanlının Torunları Sahne Aldı

Darıca Belediyesinin bu yıl sekizincisini düzenlediği Şehirler ve kültürler kaynaşmasında, Bilecikliler Derneği üyeleri doyasıya eğlendiler.Darıca Bilecikliler Derneğinin düzenlediği geceye; Darıca Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Darıca Belediye...

Darıca ‘da Osmanlının Torunları Sahne Aldı
Darıca Belediyesinin bu yıl sekizincisini düzenlediği Şehirler ve kültürler kaynaşmasında, Bilecikliler Derneği üyeleri doyasıya eğlendiler.
Darıca Bilecikliler Derneğinin düzenlediği geceye; Darıca Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, AK Parti Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Bilecik İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, Darıca Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca Bilecikliler Dernek Başkanı Erol Kavas, Dernek Başkanları, Muhtarlar ve binlerce Darıcalı katıldı.
Gecede açılış konuşması yapan Darıca Bilecikliler Derne Başkan Yardımcısı Necati Torul, “Böylesine güzel organizasyonda dernekleri ve kültürleri bir araya getiren Darıca Belediye Başkan Şükrü Karabacak’a teşekkür ederim” dedi.
Bilecik deyince unutulmaz ve unutulmayacak bir vasiyeti olan Şeyh Edebali’nin 600 yıla ışık tutan vekıtaları aydınlatan, mücevher değerindeki sözlerini dile getiren Karabacak, “Oğul insanlar vardır şafak vaktinde doğar, akşam ezanında ölürler, Avun oğlum avun, güçlüsün, kuvvetlisin, akıllı ve kelamlısın; amma bunları nerede nasıl kullanacağını bilmezsen sabah rüzgârlarında savrulur gidersin. Öfken ve nefsin bir olup aklını mağlup eder. Daima sabırlı, sebatkar ve iradene sahip olasın. Dünya senin gözlerinin gördüğü gibi büyük değildir. Bütün fethedilmemiş gizlilikler, bilinmeyenler ancak senin fazilet ve adaletinle gün ışığına çıkacaktır. Oğul 3 kişiye acı; Cahiller arasındaki alime, zenginken fakir düşene, hatırlıyken itibarını kaybedene. Unutma ki yüksekte yer tutanlar, aşağıdakiler kadar emniyetli değildirler. Ey Osman! Geçmişini iyi bil ki geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki nereye gideceğini unutmayasın” dedi.
Kartepe Belediyesi çocuk mehter takımı çaldıkları ve söyledikleri marşlarla kendilerine hayran bıraktılar. Söğüt Yaren Zeybek Ekibi oynadığı kaşık oyunlarıyla geceye katılanları coştururken protokolün de kendilerine eşlik etmesiyle unutulmaz bir gösteri sundular. Gecede son olarak ünlü şarkıcı Kader söylediği şarkılarla hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.