ZABITA'YA KOHAYDER DESTEĞİ

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı sahipsiz ve yardıma muhtaç hayvanları toplama ekibi, kısa adı Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (KOHAYDER) temsilcileriyle birlikte Yahyakaptan mahallesinde ortak çalışma yaptılar.

ZABITA'YA KOHAYDER DESTEĞİ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü’nün 21 Ocak tarihinde gerçekleştirdiği çalıştayın 11. maddesine istinaden hayvan gönüllüleri ile yerel hayvan görevlilerinin sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili yürütülen çalışmalarda aktif rol alma ve belediyelerin ilgili ekipleri ile koordineli bir şekilde çalışması karara bağlanmıştı. Bu karar sonrası harekete geçen KOHAYDER temsilcileri, İzmit Belediyesi Zabıta ekibi ile birlikte ortaklaşa bir çalışma gerçekleştirdi. Yahyakaptan’da gerçekleştirilen çalışmada sahipsiz köpekler yaşadıkları bölgeden alınarak, gerekli tedavileri ve aşıları yapılmak üzere Büyükşehir Belediyesi’nin Alikahya’da kurulu bulunan Hayvan Barınağı’na bırakıldı. Burada tedavileri ve aşıları yapılan köpeklerin 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği tekrar alındığı yere geri bırakıldığı kaydedildi.
Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren Zabıta Müdürü Muhammet Ergin, İzmit’e ve İzmit halkına yararlı olacak her türlü çalışmada bütün sivil toplum kuruluşu ve dernekle ortak çalışma yapabileceklerini ifade ederek, “Özellikle sahipsiz bakıma muhtaç hayvanlarla ilgili çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. KOHAYDER temsilcileriyle birlikte ekiplerimiz güzel bir çalışma gerçekleştirip, güzel bir dayanışma örneği sergilediler” dedi. KOHAYDER yetkilileri de İzmit Belediyesi’nin sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmalarını taktirle karşıladıklarını söylediler.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.