Sarıbay, Efsane Başkan Leyla Atakan’ı Unutmadı

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Türkiye’nin ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan ve meclis üyeleri Feridun Özbay, Abdurrahman Yüksel, İsmail Kolaylı’nın 48. Ölüm yıldönümleri sebebi ile bir anma mesajı yayınladı.

Sarıbay, Efsane Başkan Leyla Atakan’ı Unutmadı

Sarıbay yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

“Kent tarihine adını altın harflerle yazdıran Leyla Atakan, Türkiye’nin tek dereceli seçimi ile ilk kadın belediye başkanı olma ünvanını taşıyan, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün kadınlara tanıdığı seçme ve seçilme hakkının yerel yönetimlerdeki sembolü hali gelen bir isimdir. 1963 yılında il genel meclisi üyeliği görevinin ardından partimizin il başkanı olarak seçilmiş, 1968 yılında ise İzmit Belediye Başkanı olarak kentimize önemli değerler katmıştır. Kocaeli Verem Savaş Derneği, Kocaeli Fuarı gibi kent ile bütünleşen bir kuruluş Leyla Atakan’ın öncülüğünde hayata geçmiştir. Geçirdikleri elim kazaya kadar 3 yıl boyunca Leyla Atakan ve çalışma arkadaşları kentimize halktan yana, demokratik bir belediyeciliğin nasıl olacağını göstermiş, herkesin sevgisini ve saygısını kazanmıştır. 48 yıl önce geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatlarını kaybeden; İzmit'ten seçilen Türkiye'nin ilk kadın belediye başkanı ve eski il başkanımız Leyla Atakan ile meclis üyesi arkadaşları İsmail Kolaylı, Feridun Özbay ve Abdurrahman Yüksel'e Allah'tan rahmet diliyor, kentimize kattıkları değerler için saygı ve şükranla anıyorum”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.