KANSER ÖNLENEBİLİR BİR HASTALIKTIR

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kanser Haftası nedeniyle basın açıklaması yaparak, vatandaşları kanser konusunda uyardı.

KANSER ÖNLENEBİLİR BİR HASTALIKTIR
Başkan Doğan açıklamasında ‘Bilindiği üzere kanser vücudun çeşitli bölgelerindeki hücrelerin kontrolsüz olarak hızla çoğalmaları ile oluşan ve hızlı yayılabilen bir hastalık durumudur. Alkol ve sigara tüketimi, olumsuz çalışma şartları, obezite, yanlış beslenme alışkanlıkları vb. durumlar kanserin başlıca etkilerindendir. Tüm dünyada ve ülkemizde en önemli sağlık sorunlarından birini oluşturmakla beraber aynı zamanda ağır ekonomik maliyetleri nedeniyle toplumsal bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır.

ERKEN TEŞHİZ ÖNEMLİ

Kanserlerin % 30-40’ ının erken teşhis ve tedavi ile iyileşmesi mümkün olmaktadır. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı tarafından tüm illerimizde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi ( KETEM ) kurularak bu merkezlerde 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri taraması için memografi 30-65 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri taraması gerekli testi ve 50-75 yaş arası kadın ve erkekler için gaitada gizli kan bakılarak kolon kanseri taramaları ücretsiz olarak yapılmaktadır. İlimizde KETEM, Müdürlüğümüze bağlı olarak, devlet hastanesinde halkımıza hizmet vermektedir.

SAĞLIK ÖNEMLİ

Erken tanı ile önlenebilir bir hastalık olan kanserle mücadelede biz bireylere de önemli görevler düşüyor. Başta sigara ve alkol olmak üzere, kanser yapıcı etkenlerden uzak durmak önemlidir. Bunun dışında düzenli spor yapmak, aşırı güneş ışığından sakınmak, özellikle meyve ve sebze ağırlıklı uygun bir diyet uygulamak ve doğal gıdalarla beslenmek kanser olasılığını azaltabilir. Bizler sağlıklı ve kaliteli bir yaşam süresi için sağlığımıza çok dikkat etmeliyiz. Sağlığımızla ilgili konularda hassas davranmalı ve şüphelendiğimiz durumlarda mutlaka bir uzmana başvurmalıyız. Modern tıptaki gelişmeler doğrultusunda artık pek çok hastalık başlangıç evresinde yok edilebiliyor.
Unutulmamalıdır ki, "Kanser Önlenebilir bir Hastalıktır" ve "Kanserle savaşta; Erken Teşhis, hayat kurtarır"

İZMİT SAĞLIKTA ÖNCÜ

Son dönemde tıptaki gelişmeler hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde oldukça önemli sonuçlar doğurdu. Bu yenilikler ve gelişmeler İzmit’teki sağlık kuruluşları ve hekimler tarafından da dikkatle takip ediliyor ve gelinen aşamalar herkes tarafından biliniyor. İzmit sağlık hizmetleri konusunda oldukça iyi bir konumda. Hastanelerimiz, sağlık merkezlerimiz teknik ve fiziki olarak oldukça gelişmiş koşullara sahip. İzmit’imiz özellikle onkoloji bölümlerine başka illerden de yoğun talepler görmektedir. Bu bölümlerimizle ilgili iyileştirmelerimiz ve yeniliklerimiz sürekli devam etmekte, gerek yatak sayısı, gerek teknolojik donanımı ve uzman kadrosu ile şehrimizin dışındaki sağlık kuruluşlarına örnek olmakta ve yoğun çalışmalarına devam etmektedir.
Özellikle bu haftanın kanser hastalarına moral veren etkinliklerle geçmesini temenni ediyor, bu hastalığımızla mücadele eden tüm hastalarımıza moral ve şifa diliyorum” dedi.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.