Ford İşçisi Eylemini Sürdürüyor

Bursa’da eyleme çıkan Renault ve TOFAŞ işçisine destek vermek için Türk Metal Sendikası’na karşı eyleme çıkan...

Ford İşçisi Eylemini Sürdürüyor
Bursa’da eyleme çıkan Renault ve TOFAŞ işçisine destek vermek için Türk Metal Sendikası’na karşı eyleme çıkan Ford işçisi, fabrika üretime başlamasına rağmen sendikaya karşı olan eylemini sürdürüyor.
Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde bulunan Ford fabrikasında çalışan işçiler, Bursa’da Türk Metal Sendikası’na karşı eyleme çıkan Renault ve TOFAŞ işçisine destek olmak için başlattığı eylemi sürdürüyor. Türk Metal Sendikası, Ford fabrikasından çıkana kadar eylemlerini devam ettireceklerini söyleyen Ford işçileri, fabrikanın yanında bulunan TIR parkında nöbet tutuyor. Geçtiğimiz gün Bursa’dan gelen yedek parça sıkıntısı sebebiyle üretimi durdurduğunu açıklayan Ford fabrikasında bugün üretimin yeniden başlamasına rağmen işçiler eylemlerini sonlandırmadı. Vardiyası gelen işçilerin çalışmaya giderek iş yavaşlatma eylemini sürdürdüğü eylemde, tüm işçiler birlik olmuş durumda. Fabrikanın içerisinde iş yavaşlatma eylemi yapılırken, fabrikanın dışında da işçilerin direnişi tüm hızıyla sürüyor. Fabrikadan çıkan işçi servislerinin ise çoğu boş olarak çıkış yapıyor ve vardiyası dolan işçiler eyleme destek vermek için arkadaşlarının yanına gidiyor.
İşçilerin bekleyişte olduğu TIR parkına Gölcük’te faaliyet gösteren Şirinköy Şahin Fırını tarafından ekmek ve domates gönderilirken, işçiler de arabalarından açtıkları müzikler eşliğinde eğlenerek eylemlerini sürdürüyor. Eylemi sürdüren işçilerden biri olan ve alanda eşi Özlem Möhürlü ile çocukları Furkan ve Mustafa’nın da desteğini alan Fikri Möhürlü, “Sabaha kadar değil. Biz bu iş sonuçlanana kadar buradayız. Bu işin sabahu, akşamı yok. Biz buraya girdik. Buradan çıkmıyoruz. Biz bu yolda ilerleyeceğiz. Kesinlikle geri dönmeyeceğiz. Bugün, bu süreç ne kadar sürerse sürsün. Bu süreç ne kadar sürerse sürsün. Ailemiz de burada, desteklerimiz de burada. Hiçbir zaman biz bu yoldan dönmeyeceğiz. Arkadaşlarımızı, birbirimizi satmayacağız. Biz bu yolda haklı davamızda sonuna kadar devam edeceğiz. Kesinlikle ve kesinlikle pes etmeyi düşünmüyoruz. Hakkımızda yalan, yanlış haberler çıkıyor. Ford Otosan işçisi eylemi sona erdirdi şeklinde haberler çıkıyor. Bütün Ford Otosan işçisi burada. Sonuna kadar biz davamızın peşindeyiz. Kesinlikle bütün arkadaşlarımız arkamızda. Biz bu eylemi her şekilde sonuçlandıracağız” dedi.
Amaçlarının fabrikaya zarar vermek olmadığının altını çizen Fikri Möhürlü, “Bizim bir kaybımız yok. Biz çalıştığımız yere zarar vermek gibi bir düşüncemiz de yok. Biz iş yerine zarar verecek insanlar değiliz. Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Biz haklı davamızın peşindeyiz. Bugün yanan bu ateş, Bursa’da yanan bu ateş, her yere sıçramıştır. Buradaki bu eylemlerin de amacı, bu kan emici sendikanın buradan gitmesidir. Bizim kırmızı çizgimiz budur. Bu fabrikadan Türk Metal’i sileceğiz. Sonsuza kadar sileceğiz. Biz işçiler artık sömürülmeyeceğiz. Dik duracağız, kimseyi geride bırakmayacağız. Sonuna kadar biz bu mücadelemizi devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.
İşçiler Ford fabrikasının yanında bulunan TIR parkında bekleyişlerini sürdürüyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.