DARICA OKUL CADDESİ TÜNELİ ŞEKİLLENDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Darıca’da Okul Caddesi’ni bölen Yüksek Hızlı Tren güzergahını aşmak için demiryolu altına tünel yapıldı.

DARICA OKUL CADDESİ TÜNELİ ŞEKİLLENDİ
Okul Caddesi ve Topçular Caddesi’ni birbirinden ayıran demiryolu yapılan çalışmayla tünelle birbirine bağlandı. Okul ve Topçular Caddesi’nde başlatılan çalışmada caddelerin iki yanına fore kazıklar çakılarak demiryolu altına tünel oluşturuldu.
Battı çıktı şeklinde yapılan tünel, gidiş geliş şeklinde tasarlandı. Daha önce demiryolunun cadde bölümünde alt geçit için yer bırakılmıştı. Fore kazıkların ardından yolun orta bölümü de battı çıktıya dahil edildi. Tünelin battı çıktı bölümünün zemininde çalışmalar yapıldı. Tünelin yan kısımlarında duvar panelleri oluşturuluyor.
230 metre genişliğindeki projede tünel genişliği 7 metre. Yol genişliği 4 metre olan olan projede birer buçuk metre genişliğinde kaldırım yer alacak. Projede ilk tabakaya 2 bin 500 ton, ikinci 200 bin ton, üçüncü tabaka 12 bin 300 ton asfalt serilecek.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.