CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay Uğur Mumcu’yu unutmadı

Arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giden Türkiye’nin aydın gazeteci ve yazarlarından Uğur Mumcu’nun ölümünün 26. Yılında CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay bir anma mesajı yayınladı. İl Başkanı Cengiz Sarıbay yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay Uğur Mumcu’yu unutmadı

“Evinin önündeki arabasına konulan bombanın patlaması sonucu uğradığı hain ve alçak saldırıda hayatını kaybeden Uğur Mumcu, kalemini ve gazeteci kimliğini kimseye satmamış her zaman ülke çıkarları için çalışmış, tek gayesi kamuoyunu aydınlatmak olan değerli bir isimdi. Çalışmaları, mesleki ahlakı, ülke çıkarları için dik duruşu herkese örnek olmuş, herkese cesaret vermiş aydın bir gazeteci, araştırmacı bir yazardı. Onun bu yönü ve onurlu duruşu birilerini rahatsız etti. Uğradığı alçak saldırıda hayatını kaybetmesinin üzerinden 26 yıl geçti. Çetin Emeç, Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Hrant Dink ve nice gazetecimizi birilerinin çıkarlarının örtüşmediği yazılarının ardından kaybetmemiz ve bu olayların hala aydınlatılamaması Türkiye’nin kara lekesi olarak tarihe geçmiştir ve silinememektedir. 
Günümüzde hala kendini bilmez, aklını kiraya vermiş bazı kişiler haince katledilen aydınlarımız, gazetecilerimiz hakkında hala durmadan, usanmadan karalama çalışmasında devam etmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Basın milletin müşterek sesidir’ sözleri basını susturmaya çalışanların aslında milleti susturmaya sindirmeye çalışmak olduğuna işaret eder. Yaşanılan tüm bu olaylar Uğur Mumcuların kaleminden çıkan tüm araştırmaların, haberlerin, yazıların doğru olduğunu göstermektedir. Olayları örtbas etmekle yetinmeyip, hayatta olmayan kişilere saldırmaya devam etmek Uğur Mumcuların savunduğu davada ne kadar haklı olduğunu göstermektedir. Uğur Mumcu’nun ‘Bir kişiye yapılan haksızlık tüm topluma karşı işlenmiş bir suçtur. Susanlarda bu insanlık suçlarına katılmış olurlar’ söylediği ve yaşamının her anına yansıttığı bu sözlerine hepimizin kulak vermesi gerekiyor. Kurşunlar, bombalar bedenleri yaralamaya yetebilir ama fikirleri asla. Uğur Mumcu’yu ve hain saldırılarda kaybettiğimiz tüm aydınlarımızın fikirlerini yaşatmaya devam edeceğiz”

Anahtar Kelimeler:
Cengiz Sarıbay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.