17 AĞUSTOS AKŞEMSEDDİN CAMİİ'NİN TEMELİ ATILDI

Kartepe İlçesi 17 Ağustos Mahallesinde yapılacak 17 Ağustos Akşemseddin Camii’nin ilk temeli atıldı.

17 AĞUSTOS AKŞEMSEDDİN CAMİİ'NİN TEMELİ ATILDI
Geçtiğimiz yıllarda cami yapılması için yeri alınan ve cami inşaatı yapılabilmesi için arsa üzerindeki bürokratik engellerin kaldırılmasında önemli rol oynayan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ve konunun takipçisi Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın girişimiyle çözüme kavuşturulan 17 Ağustos Akşemseddin Camii’nin temeli nihayetinde atıldı. Halen 17 Ağustos Mahallesinde 916 metrekarelik alanda çelik konstrüksiyondan yapılacak 2 bin kişi kapasitesi bulunacak 17 Ağustos Akşemseddin Camii, temeli önceki gün düzenlenen tören ardından atıldı.
Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kartepe İlçe Müftüsü İsmail Gülşen, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, AK Parti Kartepe Belediye Başkan adayı Hüseyin Üzülmez, CHP Kartepe Belediye Başkan adayı Yaşar Sönmez ve SP Kartepe Belediye Başkan adayı Mehmet Aras, AK Parti Kartepe İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mete Aydın, 17 Ağustos Akşemseddin Camii Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı Osman Kılıç, cami imam hatibi Mehmet Güher, 17 Ağustos Mahalle Muhtarı Mustafa Çelik, belediye meclis üyeleri ve adayları, cami cemaati törene büyük ilgi gösterdi.
17 Ağustos Akşemseddin Camii Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Osman Kılıç, caminin temel atma aşamasına gelmesinde katkısı olanlar başta olmak üzere törene katılanlara teşekkür etti. Kartepe Müftüsü İsmail Gülşen de, ilçede 26 cami ve Kur’an Kursu’nun temeli ve tadilatı yapıldığını hatırlattığı konuşmasında caminin kısa sürede tamamlanması dileklerinde bulundu.
Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, büyüyen ve gelişen ilçede ihtiyaçların da arttığına dikkat çektiği konuşmasında, ilçede 14. caminin temelini atmanın mutluluğu ve gururunu yaşamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. 2.5 yılda tamamlanması hedeflenen caminin hayırlı olmasını dileyen Başkan Karabalık, “Bu hayırlı iş için dernek yöneticilerimiz durmaksızın çaba içinde oldular. Bizleri bugün burada buluşturan bu kardeşlerimizden Allah razı olsun” dedi.
Engelli vatandaşların da kolaylıkla ibadet yapabileceği caminin temel atma töreninde yapılan dualar ardından protokol harç butonuna basarak ilk harcı attılar.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.