Valilik ekmek fiyatını indirdi, Fırıncılar Odası yeni tarife peşinde

Mahkeme tarafından ekmek fiyatının 1 TL olarak belirlenmesinin ardından Fırıncılar Odası’ndan karşı atak geldi.

Valilik ekmek fiyatını indirdi, Fırıncılar Odası yeni tarife peşinde
Mahkeme tarafından ekmek fiyatının 1 TL olarak belirlenmesinin ardından Fırıncılar Odası’ndan karşı atak geldi.


Fırıncıların eline tebligat ulaşmadığı için ekmek 1.25 TL’den satılırken, Oda Başkanı Ali Sarı, “Yeni tarife için müracaat edeceğiz” dedi


VALİLİK AÇIKLADI

Fırıncılar Odası’nın 15.10.2015 tarih ve 102 sayılı ekmeğe zam kararı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin 06.11.2015 tarih 11 sayılı kararı ile onaylanmış ve 250 gram ekmek 1.25 TL'ye satılmaya başlanmıştı. Valilik zammı mahkemeye taşıdı ve haklı bulundu. Önceki gün Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada, “250 gram ekmeğin 1 TL'den satılmasına kesin olarak karar verildi. Bundan böyle Kocaeli il sınırları içerisinde 250 gram ekmek 1 TL'ye satılması ve bu kararın yürütülmesi ile ilgili olarak belediyeler, Ticaret İl Müdürlüğü ve ilgili odalar işlerin yürütülmesiyle görevlidir" denildi.
 

KARARI DUYURDU

Fırıncılara tebligat ulaşmadığı için dün ekmek eski fiyattan, 1 TL’den satıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Oda Başkanı Ali Sarı, “Biz bugün itibariyle fırıncılarımıza duyuyoruz. Yarından itibaren uygulamaya başlıyoruz. Ekmek 1 liradan satılacak. Mahkemenin kararına uyacağız. Ondan sonrada tekrar Esnaf Odaları Birliği girdilerimizdeki artıştan dolayı yeni bir tarife için müracaat yapacağız. Yeni tarife önümüzdeki günlerde netleşir” ifadelerini kullandı. Öte yandan Sarı, dün yönetim kurulu üyeleriyle toplantı yaptı ve aldıkları bu kararı kamuoyuna duyurdu. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.