Pırellı, Avea İşbirliğiyle Yenilikçi Sürüş Teknolojisi "cyberfleet'i" Pazara Sunuyor

Pirelli, Avea işbirliğiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ağır vasıta lastikleri için geliştirdiği yenilikçi sürüş teknolojisi “CyberFleet”i pazara sunuyor.Yenilikçi sürüş teknolojisi CyberFleet, lastiğin içine yerleştirilen...

Pırellı, Avea İşbirliğiyle Yenilikçi Sürüş Teknolojisi
Pirelli, Avea işbirliğiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ağır vasıta lastikleri için geliştirdiği yenilikçi sürüş teknolojisi “CyberFleet”i pazara sunuyor.

Yenilikçi sürüş teknolojisi CyberFleet, lastiğin içine yerleştirilen sensörler sayesinde hava basıncı, ısı gibi lastiklerle ilgili güncel durum ve bilgileri Avea altyapısı üzerinden kesintisiz bir iletişimle sürücüye ve filo yöneticisine anında aktarıyor. Bu yeni teknolojiyle bir filo araç başına yılda bin euro yakıt tasarrufu elde edebilecek. 2014 sonunda bin araca ulaşması hedeflenen proje kapsamında 1 milyon euro yakıt tasarrufu, 2 bin ton daha az karbon salınımı ile çevreye katkı, yol ve yük güvenliği sağlanacak. Dünyada ve Türkiye’de bir ilk olan CyberFleet teknolojisi, yakıt tasarrufunun yanı sıra lastiklerde oluşabilecek problemleri de minimuma indirerek dayanıklılık süresini uzatıyor ve kazaların azalmasını sağlıyor. Lastiklerin tüm dünyada trafik kazalarının sebeplerinde ikinci sırada yer aldığı ve Türkiye’de araçlarda mekanik kusurdan meydana gelen kazaların yüzde 60’ının lastiklerden meydana gelmesi ise, lastikler hakkındaki hava basıncı ve ısı bilgilerinin sürücülere aktarılmasının güvenlik açısından taşıdığı önemi ortaya koyuyor.

Düzenlenen basın toplantısında CyberFleet teknolojisinin gelecek için önemine dikkat çeken Türk Pirelli CEO’su Mete Ekin, “Ciromuzun yüzde 3’ünü Ar-Ge yatırımlarına harcıyor ve güvenlik, ekonomi ile çevreciliği ön planda tutarak tüketicilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Günümüzde filoların ve lojistik firmalarının en büyük maliyet kalemini yakıt tüketimi oluşturuyor. Dünyada ve Türkiye’de bir ilk olan CyberFleet ile yakıt tüketimi Grandbetting ve güvenliğinin en önemli etkenlerinden biri olan lastik hava basıncını sürücülere ileterek, yakıt ekonomisine ve kazaların azalmasına katkıda bulunuyoruz. Günümüzde ürünlerin teknolojik özelliklerinin yanı sıra sunduğunuz hizmet de çok büyük önem taşıyor. Yenilikçi teknolojileriyle adından söz ettiren bir marka olarak bu proje için en az bizim kadar teknolojik ve yenilikçi bir iş ortağıyla yola çıkmamız tesadüf değil. Avea’nın güçlü iletişim altyapısı sayesinde, bu bilgileri kolaylıkla tüketicilerimize iletebileceğiz” dedi.

Türkiye’nin alanında ilk ve tek lisanslı Ar-Ge merkezine sahip operatörü olarak M2M konusunda önemli projelere imza attıklarını ve atmaya da devam edeceklerinin altını çizen Taşman, “Geçen yıl M2M alanında pazar büyüme oranını 2’ye, aktivasyon oranını ise 1,5’a çıkardık. Türkiye’nin en büyük araç takip ve mobil sağlık projelerini hayata geçirdik. Pirelli ile gerçekleştirdiğimiz CyberFleet teknolojisinde de sistemin tam kalbinde yer alıyoruz. Filo araçlarına taktığımız SIM kart sayesinde lastiklerle ilgili tüm güncel durum ve bilgileri, araçtan alınan tüm verileri Avea ağı üzerinden kesintisiz bir iletişimle sunuculara taşıyoruz. Avea altyapısı ve teknolojisi ile Pirelli lastikleri, filonun her türlü sıkıntısını anında takip sistemine iletebilme yeteneğiyle donatılıyor ve karşılaşılabilecek olası tüm zararlara karşı filoyu koruyor” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.