İZMİT'TE OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ

Türkiye genelinde başlatılan okuma yazma seferberliği İzmit'te de yoğun ilgi görüyor.

İZMİT'TE OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ

İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü ortaklığındaki İZMEK bünyesinde açılan okuma yazma kursları sayesinde yüzlerce kişi okur yazar oluyor. Şimdiye kadar bine yakın kişinin açılan okuma yazma kursları sayesinde okur yazar olduğunu söyleyen yetkililer " hedefimiz İzmit'te okuma yazma bilmeyen tek bir kişi bile bırakmamaktır" dediler. Yapılan araştırmalara göre Kocaeli genelinde halen 40 bine yakın kişi okuma yazma bilmiyor.

DÜNYAYA YENİDEN GELDİK

İZMEK tarafından Gültepe Gençlik Merkezi'nde açılan ve 4 ay süren okuma yazma kursunu bitiren 10 kişi okur yazar olmanın sevincini yaşadılar. Okur yazar belgelerini alan tamamı kadın 10 kişi " sanki dünyaya yeniden gelmiş gibiyiz. Yıllardır okuma yazma bilmemenin sıkıntısını yaşadık. İzmit Belediyesine ve emeği geçenlere bizlere böyle bir imkan sağladıkları için ne kadar teşekkür etsek azdır" dediler.

TOPÇULAR'DA 18 KİŞİ

Topçular Mahalle Konağı'nda açılan okuma yazma kursuna da 18 kişi katılıyor. Haftanın 4 günü gerçekleştirilen ve Mayıs ayı içinde sona erecek Topçular'daki kursun öğretmenliğini Merve Zileli yapıyor. Yaş ortalaması 50'in üzerinde olan Topçular Mahalle Konağı'ndaki okuma yazma kursuna devam eden 70 yaşındaki Ayla Marangoz da "öğrenmenin yaşı yoktur diyerek bu kursa başladım. Okuma yazma bilmiyor olmamın günlük hayatımı ne kadar güçleştirdiğini bugün okuma yazmayı öğrendiğimde fark ettim ve hayat benim için şimdi başladı. Doktora gittiğimde ismimi okuyabiliyor olmanın verdiği mutluluğun tarifi yok. Öğretmenimize, bize imkan sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.