VAPURA BİNDİ AMA İNMEDİ

Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki okulundan çıktıktan sonra Gölcük-İzmit arası çalışan yolcu vapurunda...

VAPURA BİNDİ AMA İNMEDİ
 BABA HACI AHMET KURNAZ: "YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRECEK BİR HABER GELMİYOR" 

 Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki okulundan çıktıktan sonra Gölcük-İzmit arası çalışan yolcu vapurunda güvenlik görüntülerine takılan ve 5 gündür kendisinden haber alınamayan Halil Buğra Kurnaz’ın acılı ailesin umutları günden güne azalıyor. 
 9 Nisan günü Başiskele’deki okulundan çıktıktan sonra Karamürsel Alp isimli vapurla Gölcük’e giden ve güvenlik kameralarına takılan 17 yaşındaki Halil Buğra Kurnaz’ı arama çalışmaları devam ediyor. Kocaeli Valiliği tarafından özel bir kriz masası oluşturulurken, Yalova’dan gelen özel ekip de genci arama çalışmalarına katılmış ve arama çalışmalar kara, hava ve denizden olmak üzere 3 parçaya ayrılmıştı. Gencin acılı ailesi ise hala çocuklarından gelecek iyi haberleri beklerken aradan geçen 5 günün ardından umutları ise yavaş yavaş tüketiyor.

İzmit Kuruçeşme Yeni Mahalle Milli Eğitim lojmanlarında ikamet eden babası Hacı Ahmet Kurnaz, annesi Gülseren Kurnaz ve kardeşi Berat Boran Kurnaz yetkililerden gelecek iyi haberleri bekliyor. Baba Hacı Ahmet Kurnaz, “Valilik çalışmalarını sürdürüyor. Herkes çocuğumu kendi çocuğu gibi arıyor. Gün geçtikçe umudumuz kesiliyor. Yüzümüzü güldürecek bir haber gelmiyor. Seneye üniversite sınavına girecekti. Davranışlarıyla tüm öğretmenlerinin istediği öğrenciydi. Ben kesinlikle sene kaybı yaşamayacağım derdi. Hedefi doktor olmaktı ki, olurdu çok başarılı bir öğrenciydi. Annesi ve kardeşi, Halil’e çok düşkündü. Böyle bir şeyin başıma gelebileceğimi bilmezdim” dedi.
Arama çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini belirten baba Kurnaz, “Çıktık dışarıda Valilikle polis arkadaşlarla görüştük. Kendi imkanlarımızla da aradık. Ama bizim elimizden bir şey gelmiyor. Okuldan kaçmış. İzmit merkezde bir kaç saat vakit geçirmişler. Karşıda arkadaşıyla görüşmüş. Hatta ödemeyi oğlum yapmış. Dönerken görülüyor ama inerken görülmüyor. Soruşturma devam ediyor. Önemli olan çocuğumuzun sağ sağlım dönmesi. Çocuğumun bulunmasını bekliyorum. Kocaeli halkının duyarlı olmasını bekliyorum. Arkadaşları Gölcük’te kendi bireysel çabalarıyla arama yapmışlar. Arama çalışmalarını bırakacaklarını sanmıyorum” şeklinde konuştu.

Denize düşmüş veya intihar etmiş olabileceği düşünülen Halil Buğra için denizden ve havadan arama çalışmaları devam ederken, olay sosyal medya da gündem oluşturdu. İstanbul’da Pamir Dikdik'in kaybolup 30 saat sonra ölümünün alınmasından sonra Türkiye kayıp olaylarına karşı biraz daha duyarlı hale geldi. Twitter kullanıcılar Halil Buğra'nun bulunması ve konunun gündemden düşmemesi için "Hep Birlikte Halil Buğrayı Arıyoruz" başlığı altında gencin bulunması için dua ediliyor. Ünlü şarkıcı Fulden Uras’ın da aralarında bulunduğu Twitter kullanıcıları Buğra’nın fotoğrafını paylaşarak görenlerin polise ya da ailesine haber vermesini istiyor.

ANNE KURNAZ: "ANNECİĞİM GEL ARTIK ÇOK ÜZDÜN BİZİ" 
Acılı anne Gülseren Kurnaz ise yolcu vapurunun kaptanının sözlerine tepki göstererek, “Vapurun kaptanı ‘ Bu çocuk ya düştü ya da uçtu’ diyor. Nasıl oluyor da böyle bir şey söyleyebiliyor, anlamıyorum. Bize de çocuk emanet ettiler, biz emanet edilen çocuklara çok iyi baktık. Ama kaptan benim çocuğuma sahip çıkamadı. Benim tek istediğim o geminin personelinin ve oğlumun Gölcük’te birlikte görüldüğü kızın sorgulanmasıdır” dedi. Konuşurken gözlerinden yaşlar süzülen acılı anne, “Benim yavrum çok güzel bir çocuktu. Annecim gel artık, çok üzdün bizi. Sen daha doktor olacaktın. Hadi, çık gel artık yanıma” sözleri ise duyanların yüreklerini dağladı.

Acılı aileyi ziyaret eden Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise “Aramalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Karadan, denizden ve havadan her yönüyle bütün ihtimalleri değerlendirerek aramaları sürdürüyoruz. Denize düştü ve boğuldu konusunda çok net elimizde bir bulgu yok. Vali Yardımcımızın başkanlığında bir kriz merkezimiz var. Yalova’dan bir ekip getirdik, özellik geminin son görüldüğü nokta koordinatlar ve koordinatlar çerçevesinde akıntı yönünde bütün güzergahta arkadaşlar dalma faaliyeti yaptılar. Fakat her hangi bir ipucu bulamadık. Tabİi bir taraftan da sahilleri kontrol ediyoruz, boğulma hadisesi varsa mutlaka belli bir süre sonra ya suyun yüzüne çıkacaktır, ya da kıyıya vuracaktır” dedi. Topaca, “Elektroniğe çok meraklı delikanlı, çok zor şifreler koymuş Facebook ve Whatsapp sayfasındaki hesaplarını çözmeye çalışıyoruz. Sonuç alamazsak Pazartesi günü TÜBİTAK’ın bu konuda donanımlı ve teknik yapısı çok yüksek bir kurum oraya göndereceğiz. Sosyal paylaşım, Facebook ve WhatsApp’dan çözümünü almaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.