Kocaeli’de Mavi Bayraklar Bu Yıl Da Dalgalanacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2015’te iki sahilinde de Mavi Bayrak ödülünü korudu.Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, 2015 yılı Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Türkiye, 50 ülke arasında, plaj sıralamasında, 436 ödüllü plajı ile ikinci...

Kocaeli’de Mavi Bayraklar Bu Yıl Da Dalgalanacak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2015’te iki sahilinde de Mavi Bayrak ödülünü korudu.
Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, 2015 yılı Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Türkiye, 50 ülke arasında, plaj sıralamasında, 436 ödüllü plajı ile ikinci sırada yer aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ise iki plajında mavi bayrağını korudu. 2015 yılında Kandıra Cebeci Halk Plajı ve Karamürsel Altınkemer Halk Plajı’nda Mavi Bayrak dalgalanmaya devam edecek.
Mavi Bayrak sayısının çok olması, aynı zamanda plajların mikrobiyolojik açıdan temiz ve çevre yönetimi yönünden duyarlı olunduğunu belgeliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit Körfezi’nin temizlenmesi için yaptığı çalışmaların meyvesi olarak 2012 yılında Karamürsel Altınkemer Halk Plajı ile ilk mavi bayrağını aldı. 2013 yılında ikinci mavi bayrağını da Kandıra Cebeci Halk Plaji ile alan Büyükşehir Belediyesi, 2014’te bu iki mavi bayrağı korudu. Bu yılda Mavi Bayrak Jürisi tarafından Kandıra Cebeci Halk Plajı ve Karamürsel Altınkemer Plajı mavi bayrağa layık görüldü. Mavi bayrak sayısını arttırmak için çalışmalar sürdürülüyor.
15 gün ara ile sezon süresince yapılan deniz suyu analizleri, plajı kullananların güvenliğini öngören cankurtaran bulundurulması, su sporları ile yüzme alanının ayrılması, acil durum planı, çevre yönetimi ve engelliler için olanakları içeren kriterleri ile Mavi Bayrak tatil programı yapanların ve aynı zamanda tur operatörlerinin aradığı bir eko-etiket. Bu özelliği ile turizm sektöründe ve uluslararası turizm pazarında Mavi Bayrağın ayrı bir yeri bulunuyor.
Mavi Bayrak Ödülünün en önemli özeliği, ödülün bir yıl için veriliyor olması ve her yıl yeniden başlıyor olması. Mavi Bayrak Ödülünün diğer bir önemi de, çevrenin dolayısı ile doğanın korunmasını amaçlayan çevre bilinçlendirme etkinlikleri yapılmasını sağlamaktadır. Böylece plajı kullananlar, işletmelerin personeli ve plajın yakın çevresindeki sakinlerde çevre bilinci oluşturulmasına katkıda bulunuluyor. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Programı kapsamında 2014 yılında Türkiye 397 plaj ile üçüncü sırada yer almıştı. Türkiye 2015’te ise ikinci sıraya yükseldi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.