İzmit Alikahya Bölgesinde Yağmursuyu Hattı

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, İzmit Alikahya bölgesi Fatih mahallesinin yüzey sularını toplamak için toplam 860 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı inşa ediyor.İSU Genel Müdürlüğü baskınlara neden olan yüzey...

İzmit Alikahya Bölgesinde Yağmursuyu Hattı
Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, İzmit Alikahya bölgesi Fatih mahallesinin yüzey sularını toplamak için toplam 860 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı inşa ediyor.
İSU Genel Müdürlüğü baskınlara neden olan yüzey sularını toplamak için il genelinde, son 10 yılda, 338 km uzunluğunda yağmursuyu hattı ile 61 km uzunluğunda dere ıslahı gerçekleştirdi. Bu çalışmalarla yüzey sularından kaynaklanan problemleri bir bir çözen İSU, yağmursuyu hattı ile dere ıslah çalışmalarını sürdürüyor. Belirlenen yatırım programı kapsamında İzmit Alikahya Fatih mahallesinde yağmursuyu hattı inşaatına bir süre önce başlanıldı.
Betonarme boruların döşendiği proje kapsamında Fatih mahallesinin TEM otoyolu alt kısmındaki Akarca, Kemal Sunal, Sultan Murat ve İshakpaşa caddeleri ile otobanın üst kısmında bulunan Yıldız Konutları önündeki Albay Karaosmanoğlu caddelerinde yağmursuyu hattı yapılacak. Toplam 815 metre hat ile 45 metre açık trapez kesitin inşa edileceği proje haziran ayında tamamlanacak. 625 bin TL’ye mal olacak proje ile toplanılacak yüzey suları yapılan kollektör hattı ile Akarca deresine bağlanılarak uzaklaştırılacak. Böylelikle bölgede su birikintilerinin de önüne geçilecek.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.