İş Adamlarından Karaosmanoğlu’na Ziyaret

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kars-Ardahan-Iğdır Sanayici ve İşadamları Derneği yönetimini makamında ağırladı.Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sanayici ve İşadamları Dernekleriyle...

İş Adamlarından Karaosmanoğlu’na Ziyaret
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kars-Ardahan-Iğdır Sanayici ve İşadamları Derneği yönetimini makamında ağırladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sanayici ve İşadamları Dernekleriyle bir araya gelmeye devam ediyor. Kars-Ardahan-Iğdır Sanayici ve İş Adamları Dernek Başkanı Haluk Mamik ve yönetimini ağırlayan Başkan Karaosmanoğlu, “Ülkemizin ilerleyen yıllarda hedeflenen ekonomik büyüklüğü yakalamasıyla ileri teknoloji üreten ülkeler konumuna da gelecektir. İlimizde Bilişim Vadisinin gerçekleşecek olması bunun en önemli göstergesidir” dedi.
Yerli teknolojinin üretilmesi noktasında savunma sanayisi başta olmak üzere dünyada söz sahibi olmaya dönük yatırımların gerçekleştiğinin altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, “Özellikle dünya çapında marka olmuş birçok firmamızın AR-GE çalışmalarına ağırlık vermesini de çok olumlu buluyorum. Hükümetimizin ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın yürüttüğü çalışmalarda, 2023 hedefine ulaşmamız da önemli bir itici güç olacaktır. Ülkemiz gelecek yıllarda ileri teknoloji de söz sahibi olacaktır. Görüyoruz ki vatanımızın yerli sermayeyle kurulmuş birçok şirketi, artık kendi teknolojimizi üreten bir konuma ve tecrübeye ulaşmıştır. Eski zihniyet geride kalırken, dünya standartlarında üretim gerçekleştirebiliyoruz. Genç beyinlerimizin kendi ülkesinde kalması, yetişmiş ve yurt dışında çalışmalarına devam ederken vatanına geri dönmüş bilim insanlarının kendi bayrakları için çalışması geleceğe dönük beklentimizin daha müspet olmasını sağlamıştır. Sizler gibi sanayici ve iş adamlarımızın bu alanda söz sahibi olması bizleri daha da mutlu edecektir. Şehrimizdeki yatırımcıların yüksek kapasiteli işler yapması ve dünyada büyüme göstermesi ülkenin özgüvenine büyük katkı yapacaktır. Bu amaçta iş adamlarımıza, sanayicimize ve müteşebbisimize büyük iş düşüyor” şeklinde konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.