Edebiyatçı-yazar Ahmet Taşgetiren:

7. Kocaeli Kitap Fuarı’nın yazar konuklarından Ahmet Taşgetiren 7 Haziran seçimlerini değerlendirdi.7. Kitap Fuarı kapsamında Uluslararası Fuar Merkezi’ndeki Yahya Kaptan Konferans Salonu’nda okurlarıyla buluşan yazar Ahmet Taşgetiren Türkiye’nin...

Edebiyatçı-yazar Ahmet Taşgetiren:
7. Kocaeli Kitap Fuarı’nın yazar konuklarından Ahmet Taşgetiren 7 Haziran seçimlerini değerlendirdi.
7. Kitap Fuarı kapsamında Uluslararası Fuar Merkezi’ndeki Yahya Kaptan Konferans Salonu’nda okurlarıyla buluşan yazar Ahmet Taşgetiren Türkiye’nin dünya coğrafyasında önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti. Taşgetiren “Ülkenin başına seçimlerle gelecek siyasi yapı çok önemli. Türkiye, dünyanın kalbi olarak nitelenen bir ülke. 6 asırlık bir devlet birikimi olan bir ülkedir. Dünya aküsü içinde yeni misyonlar taşıyacak olan bir ülkedir” dedi.
Türkiye’de bulunan politik gerçeklerin Amerika ve dış odaklar için büyük önem taşıdığını vurgulayan Taşgetiren “Türkiye ve İslam coğrafyası için 1914 yılında bir parantez açıldı. Bu parantezi bizler değil, dış odaklar istedi. 65 yıl içinde 5 askeri müdahale olmuş bir ülkeyiz. Son dönemde milletin basiretiyle bu müdahaleler Türkiye’de zemin bulamadı. Türkiye’nin tarihinde bir başbakan iki bakan asıldı. Bu bir ülke için çok acı bir durum. Çok şükür bu dönemler bitti” diye konuştu.
Taşgetiren, Türkiye’nin siyasi tarihinin yanı sıra 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlere yönelik de değerlendirmede bulundu. “Türkiye, Amerika’ya eklemlensin, Avrupa Birliği’ne eklemlensin, dünyada olup bitene ses çıkarmayalım diyorsak silik bir ülke oluruz. Başımız ağrımaz belki ama kıymetimiz de olmaz. Bu seçimlerde istikrarlı bir Türkiye’ye ihtiyaç var. İdamcılara, darbecilere ve o kısır döngü içinde olanlara fırsat verilmemesi lazım. Bu seçimler Türkiye’nin değerlerine önem veren kadroların mı, yoksa batılı değerleri savunanların mı olacak. Herkes için yeni bir Türkiye olmalı” dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.