Rıdvan Şükür, Longoz Ormanları için İğneada’da

Longoz ormanları nadir rastlanan ekosistemler olduğunu söyleyen dağcı Rıdvan Şükür, Longozları korumamız gerektiğini dile getirdi.

 Rıdvan Şükür, Longoz Ormanları için İğneada’da
Dağcı ve Doğa sporcusu Rıdvan Şükür, Zengin biyolojik çeşitliliği, birbiriyle doğrudan ilişkili ve farklı yaşam alanları ile İğneada Longozlarının gelecek kuşaklar için korunmasının önemli olduğunu söyleyen Rıdvan Şükür, biyolojik çeşitliliğin devamına dikkat çekmek için İğneada da olduğunu ifade etti.

Doğada ender rastlanan ve elimizdeki kalan son longoz ormanlarının en önemlisinin iğneada longoz ormanları olduğunu söyleyen Şükür, Barındırdığı kuş, yaban hayvanları, endemik bitkileri, heybetli ağaçları ve doğal güzelliğiyle görsel bir şölen sunan Longozların her zaman korunmasının şart olduğunu dile getirdi.

Rıdvan Şükür, Milli Park alanı olan Ulusal ve Avrupa ölçeğinde şu ana kadar korunabilmiş en önemli su basar ormanının İğneada bölgesindeki Longoz ormanları olduğunu söyledi, ayrıca içerdiği farklı ekosistemleriyle yöredeki birçok hayvan türü için kaliteli ve farklı yaşam alanları oluşturduğunu ifade etti.  

Dağcı Rıdvan Şükür, Longozların, denize doğru akan derelerin getirdiği kumların birikerek kıyıda set oluşturması ve dere ağzını kapatması sonucu akarsuyun biriktiği yerde oluşan bir özel ekosistemler olduğunu söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.