Avrupayı "Yakan" Kağıtsporlu Çift

Milli karateciler Tuba ve Mehmet Yakan 50. Avrupa Karate Şampiyonası’nda iki Avrupa ikinciliği kazandı.

Avrupayı "Yakan" Kağıtsporlu Çift

Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen 50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nın üçüncü gününde tatamiye çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu karateciler, iki gümüş madalya kazandı. 47 ülkeden 495 sporcunun katıldığı organizasyonda Türk milli takımını temsil eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu Tuba ile Mehmet Yakan çifti, gümüş madalya kazanarak Avrupa ikincisi olmayı başardı. Final maçına çıkan iki karateci, rakipleriyle başa baş mücadele etmesine rağmen basit ve hakem hataları nedeniyle yenilerek ikinci oldu.

1 YIL ARADAN SONRA YENİDEN KÜRSÜDE

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü Başkanı İslam Yücel’in de izlediği karşılaşmalar, oldukça çekişmeli anlara sahne oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un 2013 Avrupa Şampiyonu karatecisi Tuba Yakan son Dünya ikincisi Fransız Emilie Thouy’la final maçında karşı karşıya geldi. 55 kilo final maçında Tuba, 1-0 geriye düştüğü mücadelede Teknik Direktör İbrahim Erçin verilen puana itiraz etti. Masa tarafından 'puan' olarak geçerlik kazanmasına rağmen müsabaka hakemi 'hayır' kararı verince Tuba tatamiden 1-0 yenik ayrıldı. Fransız rakibine 1-0 yenilen Tuba, Avrupa ikincisi oldu. 2013 Avrupa Şampiyonu Tuba Yakan, bir yıllık aranın ardından yeniden kürsüye çıkarak ikincilik madalyasını aldı.

TAKIMLARDA ÜÇÜNCÜ OLDU

Aralarında Tuba Yakan’ın da yer aldığı ve son üç yılda Türkiye'ye iki Avrupa şampiyonluğu kazandıran Bayan Kumite Takımı, 50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı. Serap Özçelik, Merve Çoban ve Tuba Yakan'la Makedonya karşısına çıkan Ay-Yıldızlı ekip mücadeleden 2-1 galip ayrıldı. Serap Özçelik ve Merve Çoban'ın rakipleriyle yaptığı maçlar 0-0 berabere bitti. Tuba Yakan, son 30 saniye içinde aldığı puanlarla Stefanovska'yı 5-0 yendi ve Türkiye'yi Avrupa üçüncülüğüne taşıdı.

MEHMET YAKAN’DA EŞİ GİBİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un ve milli takımın başarılı bir diğer karatecisi Mehmet Yakan’da eşiyle aynı dereceyi elde ederek Avrupa ikincisi oldu. Geçtiğimiz yıl Avrupa üçüncüsü olan bu yıl ise hedefini Avrupa şampiyonluğu olarak belirleyen Mehmet Yakan final karşılaşmasında kendisinden yaşca büyük Avrupa şampiyonu İspanyol Damian Quintero’ya 4-1 yenilerek Avrupa ikincisi oldu. Avrupa üçüncülüğünün ardından kariyerinin en iyi derecesini kazanan Mehmet Yakan karşılaşma sonrası üzgün olsa da eşi Tuba Yakan milli sporcuyu teselli etti.

BAKAN KILIÇ, KAĞITSPOR’U SORDU

Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte izleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü Başkanı İslam Yücel Bakan Kılıç’a, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un son durumu hakkında bilgi verdi. Avrupa Şampiyonası’nda Kağıtspor’un kazandığı iki gümüş madalyadan dolayı Kulüp Başkanı İslam Yücel’i tebrik eden Bakan Kılıç karatecilerle de yakından ilgilendi. Kazanılan iki Avrupa ikinciliğinden ötürü teknik direktör İbrahim Erçin ve Yakan çiftini tebrik eden Kulüp Başkanı Yücel’de “Karatecilerimiz, bizleri şaşırtmıyor, her gittiğimiz şampiyonda kürsü yapıyoruz. Avrupa şampiyonluklarını kaçırıyor olsak da içimizde ufak bir burukluk olsa da, artık ikincilikle bile yetinmiyor olmamız, bizlerinin hedeflerinin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Sporcu kardeşlerimizi ve antrenörlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.