Taksi Ulaşımına Tgys Hizmeti Geliyor

Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı, taksi hizmetinin kaliteli ve güvenli sunumunu sağlamak için Taksi Güvenlik ve Yönlendirme Sistemi’ni geliştirdi.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı, projelerine bir yenisini...

Taksi Ulaşımına Tgys Hizmeti Geliyor
Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı, taksi hizmetinin kaliteli ve güvenli sunumunu sağlamak için Taksi Güvenlik ve Yönlendirme Sistemi’ni geliştirdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı, projelerine bir yenisini eklemek, vatandaşlarımızın ve taksi hizmeti sunan esnafımızın memnuniyetini, taşıma hizmetlerinin kalitesini arttırmak için Taksi Güvenlik ve Yönlendirme Sistemi(TGYS) çalışmalarına başladı. Konuyla ilgili Toplu Taşıma Dairesi bünyesinde UKOME ve İş&Süreç Geliştirme Birimi tarafından, Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Başkanlığı’na, ilçe durak temsilcilerine ve ilçe oda başkanlarına bir sunum yapıldı.
Taksi Güvenlik ve Yönlendirme Sistemi(TGYS) projesinin amacı sisteme tanımlı bir çağrı merkezi aracılığı ile müşterilerden alınan taksi taleplerini donanım ve yazılımlar bütünü ile en yakın konumda bulunan boş taksilere yönlendirmek olarak ifade ediliyor. Proje kapsamında sistem; çağrıyı kabul eden taksinin plaka ve sürücü bilgilerini müşteriye bildirerek, taksiyi müşteri adresine hızlıca yönlendiriyor. Taksi sürücüsüne sürekli ve düzenli müşteri yönlendirerek boş olduğu anlarda ek kazanç sağlaması, aracının sürekli takip altında olması ile güvende olması taksiciler açısından bir avantaj olarak gösteriliyor. Taksi müşterisi açısından ise taksi kullanımlarında tek bir merkez ile iletişime geçip taksi talebinde bulunarak, plakası ve sürücüsü bilinen araçları kullanabilmesi güven ve hizmet kalitesi açısından önem taşıyor.
TGYS’nin avantajları şöyle; Taksi taleplerini tek merkezden yönetim, sürekli 7 gün 24 saat müşteri hizmetinin verilebilmesi, her işlem kayıt altında olacağı için üst düzeyde güvenlik, araç konumlarının internet ortamında anında izlenmesi, araç hareketlerinin geriye dönük olarak izlenebilmesi ve raporlanabilmesi, taksimetre raporları, alarm butonu ile acil durum sinyallerinin merkeze gönderilmesi sayesinde anında müdahale imkanı, Handsfree (Sesli Görüşme) kiti ile sürücünün merkezle iletişime girebilmesi , ayrıca acil durumlarda araç içinin merkezden dinlenmesi, aracın konumunu anlık olarak, adres bilgisi ile harita üzerinde gösterebilmesi, merkez ile mesajlaşabilmesi, gelen talep bilgilerini ekranda gösterebilmesi, dokunmatik özelliği ile cevap verebilme imkanı, yolcu biniş ve iniş bilgilerinin takip edilmesi, taksilerin anlık ve geçmişe yönelik durumları ile konumlarının merkez tarafından saklanması ve her zaman sorgulanabilir, rapor alınabilir olması. Sistemin amacı ise yolcu memnuniyetini arttırmak, sürüş güvenliğini arttırmak, şoför ve yolcu güvenliğini sağlamak, araç kapasite kullanımını arttırmak ve hizmet kalitesini arttırmak olarak ifade ediliyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.