Satrancın Ustaları Gebze’de

Gebze Belediyesi 5. Kurtuluş Hamlesi Uluslararası Satranç Turnuvası düzenlenen açılış töreniyle başladı.10 ülkeden 188 sporcunun dereceye girmek için mücadele edeceği turnuvanın açılış hamlesini yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker,...

Satrancın Ustaları Gebze’de
Gebze Belediyesi 5. Kurtuluş Hamlesi Uluslararası Satranç Turnuvası düzenlenen açılış töreniyle başladı.
10 ülkeden 188 sporcunun dereceye girmek için mücadele edeceği turnuvanın açılış hamlesini yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Bu sporu seven, bu spora ilgi duyanlar zamanını boşa harcamaz, bilakis kötü alışkanlıklardan uzak durur. İnşallah bu turnuvaların sayısı arttıkça, gençlerimiz kendilerini geliştirecek, deneyimleri artacak ve uluslar arası alanda söz sahibi sporcular yetişecek” dedi
Gebze Belediyesi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen Kurtuluş Hamlesi Uluslar Arası Satranç Turnuvası, düzenlenen açılış töreniyle başladı. Ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in yanı sıra turnuvanın açılış törenine Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Türkiye Satranç Federasyonu yetkilileri, belediye balkan yardımcıları Nilay Ayran, Sadık Albayrak, Engin Güzel, başkan danışmanı Şakir Bitmez, İl Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Cintimar ve sporcuların aileleri katıldı. İran, Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna, Nijerya, Irak, Suriye, Türkmenistan ve ülkemizin 10 farklı ilinden toplam 188 sporcunun dereceye girebilmek için mücadele ettiği satranç turnuvası 25 Eylül Perşembe günü sona erecek.
Kurtuluş Hamlesi Uluslar Arası Satranç Turnuvası’nın açılışında bir selamlama konuşması yapan ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Kurtuluş Hamlesi Satranç Turnuvamız beş yıl gibi kısa bir sürede Türkiye’nin en büyük, en geniş katılımlı organizasyonlarından biri haline geldi. Biz yerel yönetim olarak satranç sporunu önemsiyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin de önemsemesini istiyoruz. Gebze her alanda hızlı bir değişim yaşıyor. Bu değişim sadece fiziki alanda değil, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanda da devam ediyor. Gebze yeni kültür merkezleriyle, bilim sanat merkezleriyle, kültür, sanat ve sportif aktiviteleriyle bir çekim merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. İnşallah yeni dönem için hazırladığımız eğitim, kültür, çevre, ulaşım, spor ve sanat projeleri ile Gebzemiz dünya ile her alanda bütünleşen bir şehir haline gelecek. Yeni spor tesisleriyle, spor salonlarıyla, bu tür organizasyonları çok daha nezih ortamlarda icra etmeye başlayacak” dedi.
Başkan Köşker’in ardından kürsüye gelen Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan ise konuşmasında satranç sporunun önemine dikkat çekti. Turnuvanın ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve ekibini tebrik eden Kaymakam Arslan, turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar diledi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.