Körfez’de Kültür-Sanat Sevgisi Salona Sığmadı

Körfez Belediyesi Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında her ay usta yorumcuları, şairleri, yazarları ve sanatçıları Körfezlilerle buluşturmaya devam ediyor.

Körfez’de Kültür-Sanat Sevgisi Salona Sığmadı
Şair ve Yazar Sunay Akın, "İki Kitap Bir Heves" adlı gösterisiyle Körfezlilere unutulmaz bir akşam yaşattı. Yoğun bir izleyici kitlesine sahip olan Sunay Akın’ın İki Kitap Bir Heves oyununa Körfezliler yoğun ilgi gösterdi.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş düzenlenen Kültür Sanat etkinliğine katıldı. Yoğun ilginin yaşandığı gösteride izleyiciler salona sığmadı. Körfezlilerin büyük ilgi gösterdiği gösteride Sunay Akın ilgi ve alakadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Körfezlilere teşekkür etti.

Yeni oyunu Körfezlilere sunmaktan büyük mutluluk yaşadığını ifade eden Sunay Akın gösterisine büyük alkış alarak başladı. Kendi çalışmalarını modern meddah tavrıyla anlatan Usta Şair ve Yazar Sunay Akın mizahıyla ve sunumuyla izleyicilere büyük keyif aldırdı.

Sunay Akın, “Adımlar Sorularla Atılır”
İki Kitap Bir Heves adlı oyunla Körfezlilerin karşısına çıkan Sunay Akın, dinleyenlerine bir sunumda binlerce kitabın ışığını ve içeriğini aktardı. "Her insanın içinde bir yaratacı düşünce vardır. İnsan bu düşünceyi buldukça, buna yaklaştıkça mutlu olur. Asıl olan sensin, bu yaratıcılık ve merak duygusunu taşıyan insan, kişinin kendini geliştirmesinde, aydınlanmasında önemli olan sorulardır, adımlar sorularla atılır” dedi.

Ardından kısa bir sinevizyon gösterisini izleyicilerine ve dinleyicilerine aktaran Sunay Akın sunduğu sıra sıra tarihi resimlerle de önemli konulara vurgu yaptı. Sunay Akın ayrıca sergilediği 'İki Kitap Bir Heves' adlı oyunda gelişmekte olan ülkeler ile gelişmiş ülkeler arasındaki konular trajikomik bir şekilde anlattı. Geçmişle bugünün arasında köprüler kuran Sunay Akın, gelişmekte olan ülkeler ile gelişmiş ülkeler arasında kitap, tiyatro izleme, müzeleri gezme, konsere gitme gibi kültür sanat etkinliklerine halkın, devletin ilgisini ve kitap okuma alışkanlığını anlattı.
Gösterisinde İstanbul Göztepe’de hayata geçirdiği ve bir şairin kurduğu ilk müze olarak tarihe kazınan İstanbul Oyuncak Müzesine de değinen Sunay Akın, gelişmiş ülkelerde oyuncakların çocuklara vakit geçirmek veya oyalanmak için değil, hayallerini büyütmek amacıyla alındığının altını çizdi. Türkiye’de yeteri kadar müze ve müzecilik anlayışı olmadığını ifade eden sanatçı, bu konuda yöneticilere ve sanatçılara çok iş düştüğünü belirterek ilgili olunması gerektiğini ifade etti.

Etkinliğin sonunda izleyicilere göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı teşekkürlerini sunan Sunay Akın, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’a ayrıca teşekkür ederek, “Beni sizlerle buluşturan değerli Başkanımıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Kültür Sanat etkinliklerini bu kadar çok önemseyen ve halkıyla buluşturan Belediye Başkanları çok nadirdir” dedi.
Yapmış olduğu başarılı gösteri karşısında Başkan sahneye gelerek Sunay Akın’a teşekkür etti. Başkan Baran ayrıca Körfez’in sembolü olan Kiraz motifini Sunay Akın’a hediye etti. İzleyicileri kırmadan hepsiyle tek tek resim çektiren Sunay Akın kendi yazmış olduğu kitapları da Körfezliler için imzaladı.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.