Kocaeli'de Sağlıksız Ve Bozuk Gıdaya Geçit Yok

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri Kocaeli halkının Ramazan sofralarında gönül rahatlığıyla yiyip içmesi için gıda satışı yapan işletmeleri denetliyor.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı...

Kocaeli'de Sağlıksız Ve Bozuk Gıdaya Geçit Yok
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri Kocaeli halkının Ramazan sofralarında gönül rahatlığıyla yiyip içmesi için gıda satışı yapan işletmeleri denetliyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ve Zabıta Dairesi Başkanlığı İhtisas Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri ilimizde gıda satışı yapan işletmelerde denetim yaptı. Vatandaşın gönül rahatlığıyla Ramazan sofralarında yiyip içmesi, evine sağlıklı gıda ürünleri götürebilmesi için gerekli denetim ve incelemeleri yapan ekipler, yapılan kontrollerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadı.
Gıda satışı yapan işletmeler ve restoranların teknik ve hijyenik şartlarını inceleyen Büyükşehir ekipleri, Ramazan ayında vatandaşın gönül rahatlığıyla gıda ürünlerini tüketebilmesi için gerekli denetimleri yapıyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı gıda mühendisleri ve zabıta ekipleri tarafından denetlenen gıda satışı yapan işletmeler, titiz bir kontrolden geçirilirken, işyerleri, personel, alet-ekipman, genel temizlik ve hijyen, gıda güvenliği ve kalitesi, sergileme, saklama koşulları gibi konularda yasaların öngördüğü doğrultuda inceleniyor. Mevzuata aykırı bir durum tespit edildiğinde gerekli ceza uygulanıyor.
Öte yandan yetkililer, tüketicilerin tarihi geçmiş veya bozuk bir ürünü satın almaları durumunda Tarım Bakanlığı’nın Alo Gıda 174 hattını arayabileceğini, Zabıta’ya ve Büyükşehir Çözüm Masası’na şikayetlerini iletebileceğini ifade etti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.