Vergi Rekortmenlerine Takdirnameleri Verildi

27. Vergi Haftası Etkinlikleri Bakanlar Fikri Işık ve Mustafa Elitaş’ın yanı sıra Başkan Karaosmanoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi .

Vergi Rekortmenlerine Takdirnameleri Verildi
Kocaeli Vergi Rekortmenleri; 27. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Başiskele Wellborn Otel’de, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende takdirnamelerini aldılar. Vergilendirilmiş kazancın öneminden bahsedilen törende, Kocaeli’nin Türkiye gelirlerindeki yeri ve önemi belirtilirken, dereceye giren vergi mükelleflerini tebrik edildi.

COŞKUN; KAZANDIĞINI MİLLETLE PAYLAŞANLARA TEŞEKKÜR EDERİM
Ödül törenin ilk açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Erhan Coşkun, “Toplumda vergi bilincini ve ahlakını oluşturmak en önemli hedefimizdir. Kocaeli, Türkiye'de vergi tahsilatı sıralamasında ilk sıradadır. Teşekkür belgesi verdiğimiz ve veremediğimiz mükelleflerimize kamu yatırımların yapılmasına katkı sağladıkları için teşekkür ederim. Kazandığını bütün milletle paylaşan vatandaşlarımıza bu tablonun çıkmasında emeği olan herkese teşekkür ederim” dedi.

 KARAOSMANOĞLU: HİZMETLER SİZLERİN VERGİLERİYLE OLUYOR
Gecede düşüncelerini ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, “Çalışmadan üretim olmuyor. Üretim olmadan kazanç olmuyor. Kazanılmadığı takdirde vergi de olmuyor. Buradan sonuçla vergisiz de hizmet olmaz. Büyükşehir Belediyesi olarak sloganımız çalışınca oluyordur. Çalışıyorsunuz ve kazancınızdan verginizi veriyorsunuz. Türkiye'nin geldiği bu durum sizlerin kazancı ve verdiğiniz vergilerle gerçekleşirken, kentimizde altyapı ve üstyapı çalışmaları verdiğiniz vergilerle gerçekleşiyor. Çok şükür günümüzde bu şekilde halkın vergileri hizmete dönüyor. Yerel sorumlular olarak siz esnafımıza, tüccarlarımıza, sanayicimize ve vatandaşımıza hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. Allah sizlere başarı ve mutluluk versin. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Ödül alan ve vergilerinin ödeyen tüm mükellefleri kutluyorum” diyerek konuştu.
 VALİ GÜZELOĞLU: VERGİ SADAKATİNDE KOCAELİ BİRİNCİ SIRADADIR

Gecede bir konuşma gerçekleştiren Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Bugün burada ödül alan ve burada olmayıp ülkenin gelişmesine, kalkınmasına, her açıdan katkı sunan bütün vergi mükelleflerimize, özellikle Kocaelili vergi mükelleflerimize içtenlikle teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunmak istiyorum. Kocaeli, büyük bir mutluluk ve iftiharla söylüyoruz ki; vergi sadakatında Türkiye birincisi bir il. Yani Kocaeli’ndeki tüm vergi mükellefleri, devletin kendisine belirlediği vergiyi en yüksek oranda ödeyen ve aksatmadan yıllardır bunu tekrarlayan böylelikle her açıdan her konuda olduğu gibi ülkenin gelişmesine ve kalkınmasına en önemli kaynaklarından biri olan vergisinde de devletine ve milletine karşı yüksek bir sorumluluk ve sadakatle bunu sağlayan bir ilimiz” dedi.
 GÜZELOĞLU: SİZLER İSTİKRARLI KALKINMANIN SAĞLAYICISINIZ
Vali Güzeloğlu, “Şüphesiz ki vergi gelişmenin, kalkınmanın ve buna bağlı olarak bütün kamu yatırımlarının temel kaynağı. Sizler Türkiye’nin istikrarlı kalkınmasının sağlayıcısı, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan, ihracat ağırlıklı büyümemizin temel hazırlayıcısı işadamlarımızsınız. Hükümetimizin ve Sayın Bakanlarımızın ortaya koyduğu perspektif bir çizgiyle, bizler gerek yerel, gerekse kamu olarak, sizlere büyük hedeflere ulaşmanızı ve bunu sağlamanıza yardımcı olmaya hazırız” diyerek vergi mükelleflerine teşekkür etti.

 BAKAN FİKRİ IŞIK: ÖDÜL ALANLARI KUTLUYORUM

Kocaeli Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni’nde bir konuşma gerçekleştiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Aranızda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Bugün ödül alan tüm girişimcilerimizi, tüm firmalarımızı yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. İş insanlarımız, yatırım yapıyor, üretiyor, istihdam sağlıyor, ihracat yapıyor, hem kendileri kazanıyor hem de vergilerini ödeyerek ülkelerine kazandırıyorlar. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. İş insanlarımızın önünü açmak, Türkiye’de iş ve yatırım ortamını iyileştirmek için ne kadar çalışsak azdır” dedi.

IŞIK: 2016 MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇEMİZ TBMM’DE KABUL EDİLDİ

Işık konuşmasına, “Biliyorsunuz, 2016 Merkezi Yönetim Bütçemiz, dün TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Hemen ertesi gün, bu ödül törenini gerçekleştiriyor olmamız, bu açıdan hoş bir tevafuk oldu. 2002’ye göre neredeyse beş katına çıkan 2016 bütçemizin büyüklüğü 570 milyar TL’dir. Bu yıl sadece eğitime ayırdığımız kaynak, neredeyse 2002 bütçemizin tamamına yakındır. AK Parti hükümetlerinin hazırladığı bu 14’üncü bütçe de insanı önceleyen, emanete titizlikle riayet eden, ekonomik ve sosyal kalkınmayı destekleyen bir bütçedir. Bütçenin, yani kamu imkanlarının bu şekilde büyümesi elbette çok önemlidir. Ancak bu bütçenin nasıl kullanıldığı çok daha önemli, öncelikli bir konudur. 14 yıl boyunca bütçe dengelerini bozabilecek en ufak bir adım dahi atmadık. 2014 ve 2015 yıllarında ikişer seçim yaşamamıza rağmen mali disiplinden asla taviz vermedik” diyerek devam etti.

 ''HER 100 LİRALIK VERGİNİN 86 LİRASI FAİZE GİDİYORDU”
‘’Düşünebiliyor musunuz, 2002 yılında, devletin topladığı her 100 liralık verginin 86 lirası “faiz” ödemelerine gidiyordu’’ diyen Fikri Işık, “Bugün her 100 liranın sadece 13 lirası faiz ödemelerinde kullanılıyor. Yine 2002 yılında, toplam bütçe harcamalarının yüzde 43,2’sini, yani neredeyse yarısını faiz ödemeleri oluşturuyordu. 2015 yılında, faiz ödemelerinin bütçe içindeki payını yüzde 10,5 seviyesine düşürdük. Faize gitmeyen bu paralar, artık eğitime, sağlığa, altyapı ve ulaştırma yatırımlarına gidiyor. Bu sayede 14 yılda, MARMARAY gibi, Bolu Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Körfez Köprüsü gibi dev projeleri yaptık, yapıyoruz. Bu sayede, 250 bin yeni derslik, 2 bin 585 sağlık tesisi, 18 bin kilometre bölünmüş yol, 320 yeni baraj inşa ettik” şeklinde konuştu.

 “ŞEHRİMİZE DEV ESERLER KAZANDIRDIK”
Bu sayede, Kocaeli’ne toplam 17 milyar TL’yi aşan yatırım ve destek yaptıklarını da belirten Bakan Işık, “Şehrimize dev eserler kazandırdık. 1.180 yataklı şehir hastanesinin yapımına başladık. Gebze Fatih ve Kocaeli Devlet Hastanelerinin yapımına devam ediyoruz. Gölcük Devlet Hastanesi’nin yeni binasının da ihalesini yaptık. Yakında inşaata başlayacağız. Kandıra-İzmit duble yolunun sözleşmesini 19 Şubat’ta imzaladık. İnşaatına en kısa sürede başlanacak olan bu yol, inşallah 1.000 günden daha az bir sürede tamamlanacak. Güney Otoyolu ve Kuzey Marmara Otoyolu projelerimizin de ihale süreçleri devam ediyor” dedi.

 “KÖRFEZ KÖPRÜSÜ MAYISTA TRAFİĞE AÇILACAK”
Körfez Köprüsü’nün de mayıs ayında trafiğe açılacağını belirten Bakan Işık, “Dikkatinizi çekiyorum, bunların birçoğu 1 milyar dolar ve üstünde yatırım bedeli olan projeler. Şehrimize bu tür değerli yatırımlar kazandırmaya bundan sonra da devam edeceğiz. Biliyorsunuz, Kocaeli, vergi tahsilat oranında veya kişi başına düşen vergi gibi göstergelerde ülkemizde ilk sırada geliyor. Biz de Kocaeli’nin ödediği vergilerin şehrimize hizmet olarak dönmesi için yoğun bir şekilde çalışıyoruz” sözlerini sarf etti.

 ELİTAŞ: SİZLERLE BİRLİKTE OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş vergi rekortmenleri takdirname dağıtım töreninde, “Üretim ve refah merkezi Kocaeli’nin vergi verenleriyle olmaktan çok mutluluk duyuyorum. Vergi, alın terinle kazandığın paranın ülke ve devlet olma yolunun en büyük unsurudur. Her insan vergi ödüyor. Vatandaşlarımız farklı isimler altında vergileri ödüyor ve devletimizde bunu en güzel şekilde kullanmak zorundadır ve kullanıyor. 2002’de toplam vergilerimiz faize gidiyordu. Bugün yüzde 13’lük kısmı faizlere gidiyor. Bunu daha aşağılara çekmemiz gerekiyor. Bütçe disiplini de vurgulamak isterim. Bütçe açığımız yüzde bir civarında. Avrupa birliğinin 25 ülkesinden daha iyi noktadayız. Hem büyüyor, hem de dış ticaret açığı ve bütçe açığı düşüyor. 2014 yılında 14,5 trilyon dolar ihracat hacmi dünyada düşüş gösterdi. 2015’te 143’9 milyar dolar ihracat gerçekleştik. Hedefimiz 155,5 milyar dolardır. Kocaeli vergisini veren en üst sıralarda ki kentimizdir. Vergisini veren herkese teşekkür ediyorum. Ancak artık vergisini tam zamanında veren kurumlara da ayrıcalık yapma zamanı gelmiştir” diyerek sözlerini tamamladı. Tören sonrası vergi rekortmenlerine takdirnameleri verildi. Bakanlar Elitaş ve Işık’ın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ve AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan iş adamlarıyla bir toplantı gerçekleştirerek, taleplerini yerinde dinlediler.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.