UYAN SİRMEN '' ORDUEVİ SİNEMASINI YIKALI 2 YIL OLDUN''

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan yardımcısı Zekeriya Özak, CHP İzmit Belediyesi Başkan adayı Sefa Sirmen’in proje kitapçığını eleştirdi

 UYAN SİRMEN '' ORDUEVİ SİNEMASINI YIKALI 2 YIL OLDUN''
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan yardımcısı Zekeriya Özak Seka Park Otel’de İzmit’teki değişim ve yeni projeler hakkında bir toplantı düzenledi. İzmit’in Değişim Öyküsü adlı slayt gösterimi eşliğinde yapılan çalışmaları aktaran Özak “Toplantının amacı CHP İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen’in hazırladığı proje kitapçığında yer alan projelere ve kendisinin söylemlerine cevap vermektir” diye konuştu. İzmit’in imarı konusunda emeği geçmiş birisi olduğunu ve imar komisyonu başkanı olduğunu hatırlatan Özak 2004 yılından bu yana çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

“SİRMEN 3 METREKARELİK ARSANIZA DA KAT VERECEĞİZ DİYEREK İNSANLARI KANDIRIYOR”
Zekeriya Özak “CHP İzmit adayı Sefa Sirmen 15 kata kadar izin vereceğini gazetelere açıklamış ve kentte imar hataları olduğunu söylemiş. Şimdi bu belediye başkan adayı çıkmış 15 kata kadar izin vereceğim diyor. Ben kendilerine sormak istiyorum. 15 sene bu kenti sizler yönettiniz. 15 kata kadar madem çıkabiliyordu, siz neden izin vermediniz. Dönemin İzmit Belediye Meclisi’nden çıkan kararı paylaşmak istiyorum. O dönem alınan kararda 3 kata kadar izin verilmiş. İzmit’in mülkiyet sorunu var. Siz 3 kata kadar bıraktığınız İzmit’i 15 kata yükselteceksiniz nüfusta 5 kat artacak demektir. Kanunun, tüzük bellidir. Eğer nüfusta 5 katlık artış isteniyorsa; bulvarlar, otoparklar, yeşil alanlar, sosyal donatılar da 5 kat arttırılmaktadır. Bunları arttırmak için de şuurlandırılması bitmiş bir İzmit’te vatandaşların yerinin alınması gerekir. Kendilerine yine sormak istiyorum; vatandaşın yerine mi gözünüzü diktiniz? Sirmen’in açıklaması, hiçbir şehircilik ilkesine dayanmayan ve tamamen siyasi rant amaçlı bir beyandan başka bir açıklama değildir” diye konuştu. CHP döneminde çarpık yapılaşmaya göz yumulduğunu kaydeden Özak Sirmen dönemindeki İzmit’i ve AK Parti dönemindeki İzmit’i fotoğraflar üzerinden anlatarak devam etti. TOKİ uygulamaları için büyük alanların kullanıldığını da belirten Özak “Sirmen ise 3 metrekarelik arsanıza da kat vereceğiz diyerek insanları kandırıyor.

SİRMEN BİLE BİLE UMUT TACİRLİĞİ YAPIYOR
Özak” Kendisi bunun mümkün olmadığını bilmesine rağmen umut tacirliği yapıyor” dedi. Kat artışını sorumsuz bir şekilde 15 kata çıkarmak cinayettir. Bu kat artışı zaten büyükşehrin izni olmadan yapılamaz. Kentimizin beton yığını haline gelmesine müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. Özak konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Sirmen hazırladığı proje kitapçığında köylerdeki emlak vergisini düşüreceğini söylüyor. Ben sizlerle bir belge paylaşacağım. Bu kanuna göre tüzel kişiliği kaldırılan köylerimiz 5 yıl boyunca emlak vergisinden muaftır. Bir başkan adayı araştırma yapmadan böyle bir şey söyleyebilir mi? Adama uyanda balığa çıkalım derler.

MİA BU KENT İÇİN YAPILMIŞ PROJEDİR
MİA projesinin oldu bittiye getirildiğini ve senaryo olduğunu kaydetmiş. Biz bu konu hakkında birçok sivil toplum kuruluşuyla toplantılar düzenledik. Büyükşehirde toplantı düzenlenmediğini iddia etmişler. Biz İzmit belediye meclisinden izin alarak toplantı yaptık. Hatta CHP’li İzmit Belediye meclis üyelerini toplantıya katılması için ben bizzat kendim aradım. Ancak sadece 2-3 kişi geldi. Konuşmaya hakları yok. MİA’da 3 bin kişi hak sahibidir.
822 itiraz sayısının planı revize edilmesi sonucunda 3 Mart’ta biten ikinci askıda 309’a indi. 501 olan sanayi sitesi itirazı da 207’ye indi. Küçük sanayi esnafına sağduyulu davranışlarından ötürü teşekkür ediyorum. Art niyetli kentin gelişimine engel olmak isteyenlere seslenmek istiyorum; Yarın utanacağınız bir şey yapmayın, kentinize sahip çıkın. Büyükşehir Belediyesi olarak bizim seçim derdimiz yok. MİA tamamen kente fayda sağlamak amacıyla yapılmış bir projedir.

MEVZUATTAN HABERSİZ
Bunun dışında proje kitapçığında bir çok usulsüz proje var. Mesela Perşembe Pazar alanının altını otopark üstünü Pazar alanı yapacakmış. Orası büyükşehre aittir. Yapamazlar. İnsan bir mevzuat okur. Madem öyle büyükşehre aday olsaydın Sefa Bey.

KENTTEN HABERSİZ BAŞKAN ADAYI
Valiliğin alt kısmını otopark yapacağını diyor. Biz bu projeyi kendisi daha adaylığını açıklamadan önce duyurduk. Orduevi Sineması’nı yıkarak orayı Kültür Tepesi yapacağız diyor. Orduevi Sineması yıkılalı iki yıl oldu. Madem adaysın önce bir kenti gez.

BİZ 20 YILIN HESABINI SORUYORUZ
Kendisi 20 yıl önceki projelerinde metroyu, raylı sistemi getireceğini söylemiş. İnsanlara ‘5 senenin hesabını’ soracağız diyen Sirmen’e bende 20 senenin hesabını soruyorum. Sirmen’in şu anda hazırlamış olduğu proje kitapçığı taklittir. Adeta kes kopyala formatıyla hazırlanmıştır.”
 
Anahtar Kelimeler:
Sefa SirmenZekeriya Özak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.