Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın 8’incisi Yapılacak

Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın 8’incisi, 9-10 Mayıs tarihlerinde Kocaeli’de gerçekleştirilecek.

Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın 8’incisi Yapılacak
Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın 8’incisi, 9-10 Mayıs tarihlerinde Kocaeli’de gerçekleştirilecek.
Uluslararası Öğrenci Buluşması Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) öncülüğünde 30 ilde eş zamanlı olarak 9-10 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek. Bu yıl Türkiye çapında 8’incisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Öğrenci Buluşması (UÖB) ilimizde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Kocaeli Üniversitesi ortaklığıyla organize edildi.

Gerçekleştirilecek UÖB’nin tanıtımı için basın toplantısı düzenlendi. Antikkapı’da yapılan toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Feyzulah Okumuş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ömer Akbaş ve uluslar arası öğrenciler katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Feyzulah Okumuş, buluşmanın 6 Mayıs tarihinde Kocaeli Üniversitesi’nde ve 9-10 Mayıs tarihinde ise Perşembe Pazarı alanında iki etap halinde gerçekleştirileceğini söyledi. Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş “16 Mayıs Cumartesi günü UÖB’nin finali niteliğinde Türkiye genelinden binlerce uluslararası öğrenci Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la İstanbul’da buluşacak” dedi.

Uluslararası Öğrenci Hizmetleri Şube Birimi çalışmaları ile ilgili veren Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, “Kocaeli’de 91 ülkeden bin 365 öğrenci üniversite eğitimi görüyor. Bu ülkelerin önemli bir kısmını Türk Cumhuriyetleri, Orta Doğu ve Balkan ülkeleri oluşturuyor. Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü Uluslararası Öğrenci Birimi 800 misafir öğrenci ile iletişim kuruyor. ‘Misafir Ol Gel Bana’ projesi ile Küçük öğrenci gruplarını ailelerimizde misafir ederek hem hasret kaldıkları aile ortamını yaşamaları hem de Türk Kültürü ile alakalı daha doğru bir öğrenme süreci yaşamaları amaçlanıyor. Bugüne dek 70 öğrencimiz 12 aileye misafir oldu” şeklinde konuştu.

Yabancı uyruklu öğrencilerin geleneksel kıyafetleriyle kendi kültürlerini Kocaeli halkına tanıttığı Uluslararası Öğrenci Buluşması bu yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği ile birlikte bu yıl 8. kez düzenleneceğini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş şunları kaydetti: “Ülke Tanıtım Günleri adı altında öğrencilerin ülkelerini tanıtmak amacıyla gerçekleştirdikleri program kapsamında Endonezya Tanıtım Günü gerçekleştirildi. Programa Endonezya, İstanbul Konsolosu ve 500 davetli katıldı Anadolu Gençlik Derneği ile yapılan ilk Medeniyet Turu’nda Ankara, Konya ve Nevşehir gezildi. Bir sonrakinin Karadeniz Bölgesi’ni kapsaması planlanıyor. Medeniyet coğrafyasını kapsayan yurtdışı programlarda ise Balkanlar, Orta Asya ve Kuzey Afrika’nın ziyaret edilmesi planlanmaktadır. Ayrıca 3 Afganistanlı öğrenci İlim Yayma Cemiyeti’nin yurduna yerleştirildi. Sağlık sorunları yaşayan 1 Afganistanlı öğrenci ameliyat ettirildi ve bakımı üstlenildi.”

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ömer Akbaş ise konuşmasında şunları söyledi: “82 ülkeden bin 360 yabancı öğrencinin lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini sürdürdüğü Kocaeli Üniversitesi bu yıl Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın ortağı olacak. 6 Mayıs tarihinde kampüste gerçekleştirilecek olan program uluslararası öğrenci korteji ile başlayacak ve verilecek kokteyl ile de sonlandırılacak. 2014 yılında Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenen buluşma bu yıl Perşembe Pazar alanında organize edilecek. Yaklaşık 60 ülke, kurulacak olan çadırlarda Kocaeli halkına o ülkenin öğrencileri tarafından tanıtılacak. Öğrencilerin ülkelerini, geleneklerini ve kültürlerini tanıttığı Uluslararası Öğrenci Buluşması Kocaeli’nde ise 3’üncü kez düzenlenecek. Bin uluslararası öğrenci ve Türk öğrencilerin katılımı ile yaklaşık 5 bin öğrencinin çeşitli stant ve alanlarda programa görevli olarak katılmaları hedefleniyor.”
Anahtar Kelimeler:
KisaTÜGVAUDEFUÖB
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.