Şiddetle Yok Etme, Sevgiyle Var Et

Kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmaları kapsamında Kocaeli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ev sahipliğinde bir toplantı gerçekleştirildi.

Şiddetle Yok Etme, Sevgiyle Var Et

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi, Kocaeli İŞKUR, Kocaeli Üniversitesi, KADEM Kocaeli Temsilciliği, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden temsilcilerin katıldığı toplantıda denetimli serbestlikten yararlanan kadınların istihdamına yönelik yürütülecek “ şiddetle yok etme, sevgiyle var et” proje üzerinde fikir alış verişinde bulunuldu.

3 AŞAMALI PROJE

Kocaeli Denetimli Serbestlik Müdürü Cenk Arslan’ın daha önce yürütülen çalışmalarla ilgili katılımcılara bilgi verdiği toplantıda herhangi bir sebeple hapis cezası alan kişilerin bu süre sonunda günlük yaşama döndüklerinde iş bulmakta zorlandıklarına dikkat çekildi. “Şiddetle yok etme, sevgiyle var et” projesi

Üç başlıkta ilerleyecek. Birinci başlıkta mahkumlara yönelik, kadına yönelik şiddetle mücadele ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında eğitimler verilecek. İkinci başlıkta denetimli serbestlikten yararlanan kadınlardan oluşan grup bir tiyatro oyunu sergilemek üzere hazırlanacak. Üçüncü olarak da proje kapsamında (başlangıçta 16 kadın) kadınlara istihdam garantili mesleki eğitimler verilecek. Örnek olması beklenen projede hedeflenen sürenin 6 ay olduğu kaydedildi. Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili yeni bir toplantı yapılaması da kararlaştırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.