Penza’dan Yatırım Ve Ticaret Daveti

Rusya Federasyonu Penza Şehri Valisi Vasiliy Boçkarev, KOTO’da düzenlenen yatırım fırsatları ve teşviki konulu toplantıda, işadamlarını bölgede yatırıma davet etti

 Penza’dan Yatırım Ve Ticaret Daveti

Rusya Federasyonu Penza Şehri Valisi Vasiliy Boçkarev, Vali Baş Yardımcısı Alexey Panin ve organize sanayi bölgelerinden ve teknoparklardan sorumlu Hükümet Başkan Yardımcısı V.N. Bespalov ile birlikte Kocaeli Ticaret Odası’nı ziyaret etti. KOTO Meclis Başkanı Bülent Karagöz, yönetim kurulu üyeleri; Yusuf Ziya Uludüz, Mehmet Temizel, Yusuf Koçak, KOTO Basın Yayın Komisyonu Başkanı Halil Baylam ve Meclis Üyesi Yusuf Erenkaya tarafından ağırlanan heyet, KOTO üyesi iş adamlarıyla ‘Penza’da yatırım fırsatları ve teşviki’ konulu toplantı gerçekleştirdi. Özellikle Rusya ve komşu ülkelerde yatırım yapan işadamları, gıdadan inşaata, sağlıktan tarıma kadar birçok iş kolunda yatırım planlarını Penza heyetiyle paylaşarak, somut adımlar atma fırsatı da yakaladı.

İHRACAT VE İTHALAT AZALDI

Toplantı, Başkan Karagöz’ün Kocaeli ekonomisi, Rusya ile ticaret hacmi ve Kocaeli Ticaret Odası’nı tanıtan konuşmasıyla başladı. Başkan Karagöz şöyle konuştu; “2014 yılında ilimiz gümrüklerinden gerçekleşen dış ticaret rakamlarına baktığımızda Rusya’ya ihracat bir önceki yıla göre %7,28 azalarak 258 milyon 946 bin dolara, ithalat %9,82 azalarak 672 milyon 768 bin dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. İkili ilişkilerin her platformda gelişmesi adına Kocaeli Ticaret Odası olarak üzerimize düşen sorumluluğu yapacağımızı buradan belirtmek istiyorum.”

‘HIZLI VE DİNAMİK BÜYÜYORUZ’

Rusya Federasyonu Penza Şehri Valisi Vasiliy Boçkarev de konuşmasında, Rusya’nın başkent, Moskova’ya 400 kilometre uzaklıkta bulunan Penza’ya yatırım olanaklarından bahsederek, “Penza bölgesi organize sanayi bölgeleri ve tekno parklarıyla sanayileşme bakımından dinamik ve hızlı büyüyen bölgelerden biridir. Endüstriyel kompleks yapısına bakıldığında, yüzde 31’lik oranla makine ve ekipman üretimi başı çekmektedir. Bunu yüzde 30 oranla elektrikli teçhizat imalatı çekmektedir. Bölgede inşaatçılık yüzde 10, inşaat işinde çalışanların oranı yüzde 8’dir” dedi. Vasiliy Boçkarev konuşmasının ardından, sektörlere göre bölgedeki yatırım taleplerini cevapladı.

 

Anahtar Kelimeler:
Kocaeli Ticaret Odası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.