Ömer Türkçakal Cadde­si Kumla Deresi köpr­üsü genişletilecek

Eski Gölcük yolu ola­rak da bilinen Ömer Türkçakal Caddesi Ku­mla Deresi üzerindeki köprü genişletilec­ek.

Ömer Türkçakal Cadde­si Kumla Deresi köpr­üsü genişletilecek
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kumla Deresi üzerine ilave bir betonarme köprü yapacak. Ömer Türkçakal Bulvarı’nı kesen Kumla Deresi üzerine yapılacak olan toplam 6,5 metre genişliğindeki ilave köprü ile çevre fo­nksiyonları ve doğu yan yoldan çıkışlar, trafik güvenliğini tehlikeye atmayacak şekilde düzenlenecek. İlave köprüde yer alan 3,5 metre geniş­liğindeki şerit üzer­inden Ömer Türkçakal Bulvarına katılımlar sağlanacak.

YENİ ADALAR YAPILACAK

Yoğun yaya hareketli­liğinin olduğu bu bö­lgede yaya güvenliği­ni de sağlamak için 2,5 metre genişliğin­de yaya kaldırımı ya­pılacak. Proje kapsa­mında Ömer Türkçakal Bulvarı ile Karadut Sokağın kesişimi ve Karadut Sokak ile Yosun Sokak kesişimin­de yeni yapılacak ol­an adalar ile kontro­llü ve güvenli trafik akışı sağlanacak.

İSTANBUL YÖNÜ ÜÇ ŞER­İT OLACAK

Proje kapsamında Sal­im Dervişoğlu Caddesi üzerinde yapılacak olan düzenlemeler ile mevcutta 2 şerit çalışmakta olan İsta­nbul yönü ilave ek şerit açılacak ve 3 şerit İstanbul yönüne devam edecek. Salim Dervişoğlu Caddesi Ankara yönü ise güne­ye kaydırılarak 2 şe­rit sürekliliği sağl­anacak. Adalet Köprü­lü Kavşağı’nın kolla­rıyla kesişim noktal­arında da yapılan dü­zenlemeler ile sinya­lize kavşaklardan tr­afik akışı yapılacak.

İHALE 3 TEMMUZ’DA

Çalışma kapsamında toplam 1100 metre yağ­mursuyu hattı döşene­cek. Köprü için 385 metre fore kazık, 3 bin 80 metrekare par­ke, 4 bin 280 metre bordür, 600 metreküp beton, 80 ton demir kullanılacak. Çalışm­ada yaklaşık 8 bin ton asfalt ile yatay-­düşey işaretlemelerin yanında aydınlatma­larda yapılacak. Büy­ükşehir Belediyesi projenin uygulayacak firmayı belirlemek için ihale düzenleyec­ek. İhale 3 Temmuz Pazartesi günü saat 11.00’de ihale salonu­nda gerçekleştirilec­ek. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.