Mavi Bayraklı Plajlara Denetimden Tam Not

Altınkemer, Kerpe ve Cebeci halk plajlarına, Mavi Bayrak uygunluk incelemesi yapıldı.

Mavi Bayraklı Plajlara Denetimden Tam Not
Altınkemer, Kerpe ve Cebeci halk plajlarına, Mavi Bayrak uygunluk incelemesi yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli’nin hizmetine sunulan ve Mavi Bayrak ödülü almaya hak kazanan Altınkemer, Kerpe ve Cebeci halk plajlarına uygunluk incelemesi yapıldı. Plajlara su kalitesi dışında güvenlik, temizlik, cankurtaran, engelli imkanları uygunluklarına yönelik denetimler de yapıldı. Mavi Bayraklı Altınkemer, Kerpe ve Cebeci halk plajları, 2016 yılı için uygunluk denetimlerinden tam not aldı.

KRİTERLERE UYGUN SAHİLLER
Mavi Bayrak Ulusal Koordinatör Yardımcısı Gülşen Narin ve Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi Canan Cantemur’un katıldığı Mavi Bayrak uygunluk denetimlerinde önemli kriterlere dikkat ediliyor. Bu kriterler; Deniz Suyu Analizleri, Çevre Yönetimi, Güvenlik ve Donanımlar, Çevre Bilinçlendirme etkinlikleri başlıkları altında toplanıyor. 15 gün ara ile iki parametrede ve sezon süresince deniz suyu numunesi alınıp mikrobiyolojik düzeyde analizlerinin yapılması, plajda cankurtaran bulundurulması, su sporları ile yüzme alanının ayrılmış olması, engelli olanakları, plaj temizliği önemli kriterlerin bir kısmını oluşturuyor. Yapılan incelemeler sonucu; “Mavi Bayrak” ödülü almaya hak kazanmış olan Altınkemer, Kerpe ve Cebeci halk plajlarının 2016 yüzme sezonunda denetimden de tam not aldı.

MAVİ BAYRAK NEDİR?
Mavi Bayrak, çevrenin korunması ile plajı kullananların sağlığı ve güvenliğini korumayı hedefleyen kriterlere sahip. Öte yandan Mavi Bayrak uluslararası alanda ve turizm sektöründe en çok bilinen ve kullanılan bir ödül programı özelliğinde. Uluslararası alanda merkezi Kopenhag’da bulunan, Foundation For Environmental Education (FEE), ülkemizde ise Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak programının plajlar için 33 ayrı kriter bulunuyor.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.