Ko-mek’ten Aile Seminerleri

KO-MEK tarafından verilen “Aile Okulu” seminerlerinde bu hafta ailede iletişimin önemi anlatıldı.

Ko-mek’ten Aile Seminerleri
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK) tarafından Gebze ve Körfez’de bulunan kurs merkezlerinde düzenlenen “Aile Okulu” projesi seminerleri devam ediyor. Bu haftaki seminere konuşmacı olarak Kişisel Gelişim Derneği kurucularından eğitim yöneticisi Ertan Şimşek katıldı.
Eğitim semineri sabah Gebze Sivil Toplum Merkezi’nde, öğleden sonra ise Körfez Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde yapıldı. Eğitime, KO-MEK Genel Koordinatörü Lokman Ceyhan, Eğitim Birimi Sorumlusu Nesrin Yücel Birinci ve kursiyerler katıldı. Pozitif düşünce, anlayarak hızlı okuma teknikleri, çalışanların motivasyonunu artırmak gibi birçok alanda eğitimler veren Şimşek, konuşmalarda ailede iletişimin önemine vurgu yaptı.
Konuşmasına dinleyicilere tavsiyelerde bulunarak devam eden Şimşek, “Boşanma oranlarının evlenme oranlarını geçtiği bir dönemde yaşıyoruz. Evlilikte anlayış, karşılıklı iletişim, ilgi ve saygı olması gerekir. Eşlerin evde de dışarıda da birlikte hareket etmesi gerekir. Kesinlikle karşılıklı ilişkilerde ne istediğinizi bilin ve kendinize sık sık ben ne istiyorum sorusunu sorun. Evlilik bir sanattır. Nasıl araba kullanmak için ehliyet şart ise evlilik için de belge alınması gerekir. Evlilikte çok önemli 3 aşama var. Bunların ilki aşktır. Aşk tükenir sevgi başlar, zamanla sevgide azalır o zaman şefkat başlar. Şefkat olmazsa boşanma oranları, evlilik oranlarını geçer. Aile içerisinde güven, birliktelik en önemli şarttır. Ağzımızdan çıkan kaderimiz olur. Özellikle çocukların yanında yapılan tartışmalar, söylenen sözler ve yapılan eylemler ileride mutlaka karşımıza çıkacak. Bunun için ihtiyaç, istek, itimat, inanç ve iradeye ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.