Kapanca Sokak’taki Çalışmalar Bir Ayda Bitecek

Tarih Koridoru Projesi’nin en önemli ayaklarından birini oluşturan Kapanca Sokak’taki çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor.

Kapanca Sokak’taki Çalışmalar Bir Ayda Bitecek
Tarih Koridoru Projesi’nin en önemli ayaklarından birini oluşturan Kapanca Sokak’taki çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor.

Belediyenin Etüt Proje Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Akçakoca Mahallesi’nde yer alan Kapanca Sokak’taki sağlıklaştırma çalışması Şubat sonuna kadar tamamlanmış olacak. Yetkililer, 19. Yüzyıl sivil mimari örneklerinin yoğun olduğu Kapanca Sokak’ta şimdiye kadar 6 tescilli sivil mimarlık örneği yapı, 1 adet tescilli çeşme, 1 adet tescilli su sarnıcının restorasyon çalışmaları tamamlandığını belirterek” Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında 3610 metrekarelik alanda çalışma yapıyoruz. Kapanca Sokak’ta tamamlanan restorasyon ve cephe iyileştirme çalışmalarının ardından sokağın üstyapı düzenlemeleri yapılmaktadır. Yollar sokağın tarihine özgü olan Arnavut kaldırımı taşlarıyla kaplanmakta, mevcut bahçe duvarları, bahçe korkulukları yenilenmektedir. Ayrıca sokak özel gömme aydınlatmalarla da aydınlatılacaktır. Çalışmalar tamamlandığında Kapanca Sokak, buram buram tarihi kokacak” dediler.
Kapanca Sokak sağlıklaştırma çalışmalarının yaklaşık 420 bin liraya mal olacağı kaydedildi.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.