KANSER HAFTASI BİLGİLENDİRME SEMİNERLERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kanserin etkin, verimli bir şekilde halka anlatılması ve kanser hastalığına karşı farkındalık oluşturulması amacıyla 1-7 Nisan Kanser Haftası’nda bilgilendirme çalışmaları düzenliyor.

 KANSER HAFTASI BİLGİLENDİRME SEMİNERLERİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kanserin etkin, verimli bir şekilde halka anlatılması ve kanser hastalığına karşı farkındalık oluşturulması amacıyla 1-7 Nisan Kanser Haftası’nda bilgilendirme çalışmaları düzenliyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda, Kocaeli genelinde tüm ilçe ve köylerdeki vatandaşlara seminerler veriliyor.
Yapılan çalışmalar ve yürütülen tarama programları ile özellikle bazı kanser türlerinin ortaya çıkışının önlenebildiği, erken tanının önemi ve erken tedavinin yaşam kalitesine çok şey katabildiği görülüyor. Ülkemizdeki kanser kontrolü amacıyla sigara ve diğer tütün ürünlerinin kullanımının azaltılması, sağlıklı beslenmenin eğitim yoluyla yaygınlaştırılması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi, korunma yolları ve erken teşhis sonucu tedavi edilebilen kanser hastalığıyla ilgili bilgilendirme çalışmalarına 2007 yılından bu yana devam ediyor. Bu çalışmalarda kanserden korunma yolları, risk faktörleri, kanser belirtileri ve kanserde erken teşhisin önemi anlatılıyor.
2013-2014 yılları arasında mahalle ve köylerde 200 yerde 50 seansta 11 bin kişiye kanserden korunmak amacı ile bilgilendirme, bilinçlendirme, farkındalık kazandırma çalışmalarının yanı sıra 124 okulda 145 seansta 14 bin öğrenciye bilgilendirme yapıldı. Okullarda öğrencilere ve velilere sağlıklı yaşamda dikkat edilmesi gereken beslenme, spor, hijyen, düzenli uykunun önemi ve sigaranın en önemli kanser nedeni olduğu anlatılıyor. Yapılan seminerlerde konu ile ilgili broşür ve kitapçıklar dağıtılıyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.