İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı’nı 25 bin 320 kişi ziyaret etti

Kocaeli Ticaret Odası’nın; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi, KOSGEB, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası...

 İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı’nı 25 bin 320 kişi ziyaret etti

Kocaeli Ticaret Odası’nın; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi, KOSGEB, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi, Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği ve Kocaeli Terziler Odası’nın destekleri ile bu yıl ilk kez düzenlediği İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı’nı 25 bin 320 kişi gezdi.

 Türkiye’nin ekonomi santrali Kocaeli’yi kongre ve fuar merkezi konumuna getirme, ticareti hareketlendirme ve kentin marka değerine katkı sunma hedefiyle yola çıkan Kocaeli Ticaret Odası, bu hedeften hareketle bir ilke imza attı ve hem konut hem de düğün sektörlerini Kocaeli İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı’nda bir araya getirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi, KOSGEB, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi, Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği ve Kocaeli Terziler Odası’nın destekleri ile düzenlediği fuar, sadece Kocaeli’nin değil tüm Marmara bölgesinin dikkatini çekmeyi başardı.

ZİYARETÇİ HEDEFİNİ KATLADI

30 Nisan- 3 Mayıs 2015 tarihleri arasında Aktif Fuarcılık’ın organizasyonuyla gerçekleşen fuara, ticari yaşamı boyunca ilk kez bir fuar organizasyonunda yer alan toplam 145 firma ve kültür dernekleri ile birlikte 200’e yakın firma katıldı. Gelenek ve göreneklerin yaşatıldığı fuarda; Anadolu İlleri Dernekler Birliği Elazığ Yöresi Çayda Çıra, Kafkas Yöresi Düğün ve kına gösterileri yer aldı. Düzenlenen 6 ayrı defileyle 20 gelinlik firması, 240’fazla 2015 modasına ait gelinlik modellerini görücüye çıkardı. Kocaeli İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı kendisinden beklenen ziyaretçi hedefini katladı. Öyle ki; 4 günün sonunda 25 bin 320’yi buldu.

ANKETLER MEMNUN ETTİ

Konu ile ilgili Kocaeli Ticaret Odası’nda basın toplantısı düzenlenerek, fuarın başarısı değerlendirildi. Fuarın değerlendirme basın toplantısında; Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Bülent Karagöz, yönetim kurulu üyeleri Zihni Yılmaz, Murat Altun, Yusuf Koçak, Mehmet Temizel, Yusuf Ziya Uludüz, Fuat Berna, KOTO meclis üyeleri aynı zamanda; Fuar Turizm, Kültür ve Sanat Komisyonu Başkanı Alp Kayalar, komisyon üyeleri Volkan Yılmaz, Cafer Kozluca, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Tolga Ok, Kocaeli Terziler Odası Başkanı Şaziye Kahramanlı, Basın- Yayın Komisyonu Başkanı Halil Baylam, 18. Meslek Komitesi Başkanı Yusuf Özdemir, KOTO Genel Sekreteri Oktay Baltalı ve Aktif Fuarcılık Genel Müdürü Faruk Bilgin, fuarın yakaladığı başarı ile ilgili basın mensuplarına detaylı bilgiler verdi. Toplantıda konuşan Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Bülent Karagöz, “Kocaeli’yi kongre ve fuar merkezi haline getirmek üzere çıktığımız yolda, bugün çok önemli bir motivasyon kaynağı yakalamış bulunuyoruz. Elde edilen rakamlara göre fuarımızı 25 bin 320 kişi ziyaret etmiştir. Bu rakam bizleri, hedefimize daha hızlı ve emin adımlarla yürüme noktasında şevklendirmiştir. Öte yandan fuara katılan 140 firma ile yapılan memnuniyet anketinin sonuçlarına göre; katılımcıların sadece 9’u, ilk organizasyon olduğu için aksaklıklar yaşandığını, seneye katılım noktasında net bir karar vermediklerini ifade etmişlerdir.

YILIN 12 AYI FUAR

Gerçekleştirdiğimiz fuarımıza özellikle Doğu Marmara illeri ve kardeş oda temsilcilerimiz başta olmak üzere İstanbul, Bursa, Balıkesir, Zonguldak illerinden ziyaretçilerin geldiğini biliyoruz. Bunun yanında, ülkeler arası köprü vazifesi gördüğüne inandığımız yabancı öğrencilerimiz de fuar süresince, ziyaretlerini sürdürmüşlerdir. İlkinin bu kadar güzel geçmesi bizleri daha da heyecanlandırdı. Bu şevkle 2016 yılı hedeflerimizi daha da büyüttük. 2016 yılında; 250 firmanın katılımıyla, 40 bin ziyaretçi hedefine ulaşmayı, bu yıl 2 salonunu kullandığımız Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Alanı’nın tamamını kullanmayı, uluslararasılaştırma hamleleri ile başta Doğu Marmara illerini sonra da tüm Türkiye çapında kabul gören bir fuar organizasyonuna imza atmayı hedefliyoruz. Ancak, bu hedeflerin hayata geçirilmesi için fuar alanının fiziki altyapısının, yılın 12 ayı fuar organize edilmesine olanak verilecek hale getirilmesi gerekiyor. (Özellikle ısıtma ve soğutma sistemleri) Bu konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimiz devam ediyor.

20 MİLYON TL’LİK TİCARET HACMİ

Fuarımız ilk olduğu için bazı aksaklıklar yaşandı. Ancak, düzenlemiş olduğumuz İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı’mız şehrimizin tanıtımına olduğu kadar, ticari hayatına da ciddi katkılar sağlamıştır. Özellikle konut ve perakende sektörünün bu fuardan çok memnun ayrıldıklarını biliyoruz. Firmalarla yapılan ikili görüşmeler neticesinde yaklaşık 20 milyon TL ticaret hacmine ulaşıldığı ifade edildi. Bu kazanımlar ışığında; destekleriyle yanımızda olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne, İzmit Belediyesi’ne KOSGEB’e, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi’ne, Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği’ne aksaklıklar karşısında anlayış gösteren firmalarımıza, Aktif Fuarcılık Genel Müdürü Faruk Bilgin ve ekibine, defileleriyle fuarı görsel bir şölene dönüştüren Kocaeli Terziler Odası’na, kültürel etkinliklerde desteğini esirgemeyen Kocaeli Anadolu İlleri Dernekler Birliği’ne ve değerli basın mensuplarımızdan da; fuarımızın tanıtımı noktasında büyük destekler bekliyoruz. Kocaeli’nin gelişmesi için çalışan herkesin yanında olacağımızı belirtirken, sizlerden de bu hassasiyeti göstermenizi rica ediyoruz” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.