Hürriyet, “Türk Milleti Adına Alınan Kararı Nasıl Uygulamazlar”

Körfez Dubai Port Limanı inşaat önündeki çevrecilere destek olan Milletvekili adayı Avukat Hürriyet, “Türk Milleti adına alınan kararı nasıl uygulamazlar?” diyerek tepkisini gösterdi.

Hürriyet, “Türk Milleti Adına Alınan Kararı Nasıl Uygulamazlar”

Körfez Dubai Port Limanı inşaat önündeki çevrecilere destek olan Milletvekili adayı Avukat Hürriyet, “Türk Milleti adına alınan kararı nasıl uygulamazlar?” diyerek tepkisini gösterdi.

Körfez ilçesi Yarımca Mimar Sinan Mahallesi’nde yer alan Dubai Port Limanı inşaatının durdurulması için verilen mahkeme kararının uygulanmamasını protesto eden vatandaşlara, CHP’li milletvekili adayı Avukat Fatma Kaplan Hürriyet ve beraberindeki CHP’liler de destek verdi.

CHP’LİLER DESTEK VERDİ

CHP Milletvekili adayları Fatma Kaplan Hürriyet, Cuma Karavar, Ayhan Mutlu, CHP İzmit ilçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, İzmit Gençlik Kolları Başkanı Devrim Bal; Körfez’de inşaatının durdurulması kararına rağmen yapımına devam edilen Dubai Port Limanı önünde eylem yapan vatandaşlara destek verdi. Çekül Vakfı Başkanı Numan Gülşah, Kocaeli Tabipler Odası Başkanı Fatih Çağlayan, Kocaeli Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Soner Kılıç, Hereke ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Hayri Altınok, MARSİAD Başkanı Bahri Odabaş’ın da hazır bulunduğu eylemde konuşan Fatma Kaplan Hürriyet, “Türk Milleti adına alınan kararı uygulamayanların, Türk Milletine bakış açıları da bellidir” dedi.

YERİM SİZİN KIYI KANUNU DİYENLER!

Gelecekleri için eylem yapan vatandaşlara destek olan CHP milletvekili adayı Fatma Kaplan Hürriyet; “Bu iş insanlık suçu. Hukukla açıklanabilecek bir gündem yaşamıyoruz maalesef. Geçmişten beri süre gelen, ‘Yerim sizin kıyı kanununuz’ ile başlayan, ‘Yasalar bizi bağlamaz’ diyen bir zihniyetin ürünlerini görüyoruz. Her şeyden önce bir yurttaş olarak kınıyorum. Türk Milleti adına verilen bir kararı uygulamayan bir zihniyet, kentin insanlarıyla devletin polisini karşı karşıya getirip ve sürekli insanları birbirlerine kırdırıyorlar. Dün milletin temsilcisiyiz diyenler, bugün sermayenin temsilcisi haline geldiler. Bunları yaşamak çok acı” açıklamasında bulundu.

“ÖNEMLİ OLAN YANLIŞTAN DÖNMEKTİR”

“Bu yapılanlar çocuklarımızın geleceğinin katlidir” diyerek konunun önemine değinen Fatma Kaplan Hürriyet; hem meclis çatısı altında, hem de sokakta vatandaşın yanında bu konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Hürriyet sözlerine şöyle devam etti;  “Burada suç işliyorlar ve liman önünde bekleyen polislere suç işletiyorlar. Biz elimizi taşın altına her zaman koyduk ve koymaya devam edeceğiz. Umarım bir an önce idareciler bu yanlıştan döner. İdareciler de yanlış yapar, ama önemli olan bu yanlıştan dönmektir” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.