Geleneksel Okçuluk, Kocaeli’nde zirve yapacak

Okçular Vakfı, Büyükşehir’in Atış Poligonu ve SEKASEM tesislerinde incelemelerde bulundu.

Geleneksel Okçuluk, Kocaeli’nde zirve yapacak
 Okçular Vakfı, Büyükşehir’in Atış Poligonu ve SEKASEM tesislerinde incelemelerde bulundu.

 Türklerin ata yadigârı sporu Geleneksel Okçuluk, Kocaeli’nde zirve yapmaya hazırlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Okçular Vakfı ile yaptığı görüşmeler çerçevesinde unutulmaya yüz tutan geleneksel okçuluk sporunu Kocaeli’ne taşımak için kolları sıvadı. Okçular Vakfı’ndan bir heyet Kocaeli’ne gelerek, Büyükşehir Belediyesi’nin bu spora uygun spor tesislerinde incelemelerde bulundu. 

 POLİGON VE SEKASEM’İ İNCELEDİLER

Okçular Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Avni Önder, Geleneksel Menzil Okçuluğu’nda dünya ikincisi Cüneyt Öztan ve dünya üçüncüsü Hasan Öz’den oluşan bir heyet, Kocaeli’nde Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Raşit Fidan, Spor Şube Müdürü Doğan Ergün ve Kağıtspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Bahadır Özyılmaz ile bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Okçular Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Avni Önder ve beraberindeki heyete, Büyükşehir Belediyesi’nin okçuluk sporuna uygun tesislerini gezdirerek, bilgi aktardı. 

 POLİGON’A HAYRAN KALDILAR

Konuk heyet ilk olarak Büyükşehir Belediyesi’nin halk arasında sporcu fabrikası olarak adlandırılan Seka Sporcu Eğitim Merkezi’ni(SEKASEM) ziyaret etti. Merkezin arka tarafındaki alanda incelemelerde bulunan Okçular Vakfı heyeti, daha sonra yine Büyükşehir Belediyesi’nin gözde tesisleri arasında yer alan Atış Poligonu ve Sporcu Kamp Eğitim Merkezi’ne geldi. Tesisin atış alanında incelemelerde bulunan heyet, alanın okçuluk sporu için son derece elverişli fiziki şartlara sahip olduğunu kaydetti. Bilindiği üzere Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Mersincik Mahallesi Çınarlıdere Mesire Alanı üzerinde faaliyet gösteren Atış Poligonu ve Sporcu Kamp Eğitim Merkezi, düz ve geniş bir arazi üzerinde yer alıyor. Türkiye’de bu özelliklere sahip çok az sayıda poligon bulunuyor. Tesisin doğa içinde olması da yine tesise artı kazandırıyor. 

 GELENEKSEL OKÇULUK İÇİN İLK ADIM

Bu şartları yerinde gören Okçular Vakfı heyeti, ata sporu okçuluğun bu alanda en iyi şekilde icra edilebileceği notunu aldı. Okçular Vakfı Kocaeli’ndeki incelemelerini İstanbul’daki merkezde ele alacak. Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak değerlendirmelerin ardından geleneksel okçuluk sporu Kocaeli’nde fırtına gibi esmeye başlayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.