Gebze-Darıca Metro Projesi kente değer katacak

Gebze-Darıca Metro Projesi 12 kilometre uzunluğunda olacak.

Gebze-Darıca Metro Projesi kente değer katacak
Gebze-Darıca Metro Projesi 12 kilometre uzunluğunda olacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca’nın merkezinden başlayıp Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ne kadar uzanan, yaklaşık 12 km uzunluğunda olacak Metro hattını hayata geçirecek. Söz konusu hizmet için yapılan danışmanlık ihalesini Ove Arup Partners International & Arup Mühendislik Ortak Girişimi kazanmıştı. Ortak girişim, yasal sürecin sonunda söz konusu hattın “Ön ve Uygulamaya Esas Kesin Projeleri” ni 450 günde tamamlayacak

DANIŞMANLIK İHALESİ
Büyükşehir Belediyesi kent ulaşımına yönelik dev projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda kent merkezinde Akçaray tramvay hattı çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Gebze- Darıca Metro Projesi için kolları sıvadı. Bu kapsamda ilk olarak Darıca’nın merkezinden başlayıp Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ne kadar uzanan metro hattı için danışmanlık ihalesi yapıldı. Söz konusu ihaleyi kazanan Ove Arup Partners International & Arup Mühendislik Ortak Girişimi yasal sürecin tamamlanmasının ardın sözleşmeyi imzalayarak Gebze-Darıca Metro hattının Ön ve Uygulamaya Esas Kesin Projeleri’ hazır hale getirecek.

12 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA
Yaklaşık 12 km uzunluğunda ve 9 veya 10 istasyondan oluşan Gebze-Darıca Metro Hattının tamamının yeraltından gitmesi öngörülüyor. Gebze ve Darıca kent merkezlerine, hastanelere, kamu kurumlarına, eğitim kurumlarına, OSB alanlarına ve Marmaray hattına entegre olacak şekilde istasyonları planlanan Gebze-Darıca Metro Hattının inşaat aşamasının 2018 yılında başlaması hedefleniyor.

GÜZERGAH ETÜDLERİ YAPILACAK
İhale kapsamında güzergah etütleri yapılarak, geliştirilecek güzergah alternatifleri için uygun ölçeklerde karşılaştırmalı güzergah araştırmaları hayata geçirilecek. Etüt sonuçları doğrultusunda uygun güzergah belirlenecekken istasyon yerlerinin tespit edilmesi, sistem özelliklerinin ve tasarım standartlarının belirlenmesi, seçilen güzergahın ve belirlenen istasyonların öneri imar plan tadilat teklifleri ile kamulaştırma paftaları hazırlanacak.


> Güzergahın, istasyonların ve depo sahasının zemin etütlerinin ve teknik haritalarının yapılması
> Deprem risk analizinin yapılması
> Güzergah, istasyonlar ve depo sahasına ait mimari, statik, mekanik, elektrik ve elektromekanik, drenaj ile altyapı deplasman vb. ön ve uygulamaya esas kesin projelerinin hazırlanması
> Yapım işine yönelik ihale dokümanlarının hazırlanması hizmetlerini kapsayacaktır. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.