Gazanfer Bilge, Ölümünün 7. Yıldönümünde Anılıyor

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Gazanfer Bilge, Ölümünün 7. yıldönümünde Anılıyor.

Gazanfer Bilge, Ölümünün 7. Yıldönümünde Anılıyor
Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Gazanfer Bilge, ölümünün yedinci yılında Dereköy’de ki mezarı başında düzenlenecek törenle anılacak.
 Karamürsel Belediyesi tarafından 20 Nisan 2015 Pazartesi günü düzenlenecek anma töreni Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Gazanfer Bilge’nin mezarı başında yapılacak.
Törene katılmak isteyenler için saat 13.30’da Ziraat Bankası önünden araç kaldırılacak, İlçe protokolü,  Güreşçiler ve vatandaşların katılacağı tören 14.00 de başlayacak, Güreş Federasyonu İl Temsilciliği işbirliğiyle Gazanfer Bilge’yi anma güreş müsabakaları Karamürsel Kapalı Spor Salonunda düzenlenecek.

 GAZANFER BİLGE (1933-2008)
 
1933 yılında Karamürsel Belediye Başkanlığı yapan İsmail Bilge’nin oğlu olan Gazanfer Bilge 1923 yılında Karamürsel’de doğdu. İlkokulu Karamürsel’de bitiren Bilge, Gölcük Deniz Fabrikaları Okulundan mezun oldu.  Askerliğini bahriyeli olarak Deniz Kuvvetlerinde yaptı. Askerlik sonrası sivil polis olarak emniyet teşkilatında hizmet verdi. Bu arada Kasımpaşa Spor Kulübünde güreş çalışmaları yaptı. Bu çalışmalar neticesinde 1946 Yılında Dünya, 1948 yılında da Olimpiyat şampiyonu oldu. 
Daha sonra Ankara, İstanbul ve diğer illere Otobüs servisleri açarak işletmecilik yaptı. 
Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Gazanfer Bilge’nin sportif anlamdaki başarılarını toplumsal alana da taşıyarak taçlandırdı. Ülkemizin kalkınmasına, gençlerimizin eğitilmesine katkı sağlamak amacıyla Karamürsel’e birçok eğitim tesisi kazandırdı. Karamürsel’in Dereköy Beldesini kampüs alanına dönüştürdü.

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu milli güreşçi Gazanfer Bilge’ye eğitime yaptığı katkılardan dolayı Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Senatosu tarafından 02 Şubat 2006 tarihinde Fahri Doktora unvanı verildi. Bilge, 2008 yılında vefat etti.
Anahtar Kelimeler:
KaramürselGazanfer Bilge
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.