Başiskele İlçesinde Altyapı Çalışmaları Sürüyor

Kocaeli genelinde altyapı yatırımlarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Başiskele ilçesinin farklı bölgelerinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatları ile dere ıslahı çalışmaları gerçekleştiriyor.

Başiskele İlçesinde Altyapı Çalışmaları Sürüyor

Yaklaşık 26 milyon liraya mal olacak proje kapsamında yürütülen çalışmalar, önümüzdeki yılın ortalarında tamamlanacak.

İL GENELİNDE 40’A YAKIN PROJE

“Kocaeli’nde Su Musluktan İçilir ” ve “Yüzde 100 Atık Su Arıtma - Sıfır Kirlilik” ilkeleri ile hizmetlerini yürüten Kurum, yatırımlarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. İl genelinde 40’a yakın proje ile devam eden yatırımlarda, altyapı hatları ile yağmursuyu sıkıntısı yaşanan bölgelerin problemleri bir bir çözüme kavuşturuluyor.

52 KM UZUNLUĞUNDA ALTYAPI

Kurum bu kapsamda “7 yıldızlı kent” sloganı ile tanınan Başiskele’nin birçok bölgesinde altyapı hatları ile dere ıslahı çalışmaları yapıyor. “Başiskele ilçesi içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu ikmal inşaatı” projesi kapsamında yapılan çalışmalarda, 21 km kanalizasyon, 21 km içme suyu, 8.5 km uzunluğunda yağmursuyu hattı,terfi merkezi ve menfez yapılacaktır. Ayrıca; iki derede 1.5 km uzunluğunda dere ıslahı ile 2 adet yağmursuyu ve kanalizasyon terfi merkezi de inşa edilecek.

İKİ DEREDE ISLAH

Devam eden proje kapsamında, Döngel Deresi’nde ıslah çalışmaları yapıldı. Son yıllarda mevsim normallerinin üzerinde meydana gelen ani ve şiddetli yağışların bir sonucu olarak su baskınları oluşması nedeniyle ihtiyaç duyulan çalışmalarda, Döngel Deresi’nin yerleşim alanları içerisinde kalan kısmında, 775 metre uzunluğunda bir alan ıslah edildi. Dere menfezlerindeki ıslah çalışmaları, taşkın açısından tehdit oluşturmayacak şekilde gerçekleştirildi. Bundan sonraki aşamada ise dere üzerinde korkuluklar yapılarak koruma altına alınması planlanıyor.

İSU Genel Müdürlüğü, proje kapsamında ayrıca Yazlık Mahallesi’nde yer alan Ilıca Deresi’nde de ıslah çalışmaları yapıyor. Taş kesit olarak yapılan ıslah çalışmaları devam ediyor.

BİRÇOK MAHALLEDE ALTYAPI ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Altyapı çalışmaları kapsamında da ilçeye bağlı Karadenizliler, Kullar Yakacık, Barbaros, Sahil, Sepetlipınar mahallelerinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu ile terfi hatları inşa ediliyor.

Kocaeli’nin ve ülkemizin önemli altyapı kurumlarından olan İSU Genel Müdürlüğü, sanayi ve yeni yerleşim alanları ile birlikte yetersiz kalan altyapılar ile bölgelerde ekonomik ömrünü tamamlamış altyapıların yenilenmesi için faaliyetlerine devam edecektir. İSU, Altyapı çalışmaları gibi günlük hayatı olumsuz yönde etkileyen yatırımları hızla ve büyük bir titizlikle sürdürme noktasında oldukça özenli davranmaktadır. Kurum’un başlattığı bu çalışmalar tamamlandığında, bölgede yaşayan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğünün yapacağı; parke, bordür asfaltlama işlemlerinin ardından yeni görünümüne kavuşacak olan sokak ve caddelerde günlük yaşamlarını konforlu bir şekilde sürdürmeye devam edeceklerdir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.