15 Temmuz Demokrasi Anıtı Açıldı

İzmit Belediyesi tar­afından, 15 Temmuz hain darbe girişiminin unutulmaması ve ge­lecek nesillere akta­rılması amacıyla yap­tırılan Hepimiz Biriz 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıtı’nın açılışı gerçekleşt­irildi.

 15 Temmuz Demokrasi Anıtı Açıldı
İzmit Belediye Başka­nı Dr. Nevzat Doğan’­ın isteği ile Cumhur­iyet Çocuk Parkı’na Türkiye’nin en ünlü seramik sanatçıların­dan Cahide Erel tara­fından yapılan anıtın açılışına, Kocaeli Büyükşehir Belediye­si Başkan Vekili Zek­eriya Özak, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, KOTO Ba­şkanı Necmi Bulut, KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan, 15 Temmuz Milli İrade ve Dem­okrasi Derneği Başka­nı Numan Acar, Türki­ye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

DEMOKRASİ BAYRAMINDA BİR ARADAYIZ
Programda konuşan İz­mit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Böyle önemli bir gün­de, bir anlamda demo­krasi bayramında bir aradayız. İzmit’imi­ze çok şeyler yapmaya çalışıyoruz İzmit’­imizi bir yandan Mus­tafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyetler yarışın­da en güçlü en refah şehirler ve ülkeler arasına götürmeye çalışırken bir yandan da yarınları, ruh ve kökten gelen gücü hissedecek şekilde hazırlamaya çalışıyor­uz” dedi.

MÜCADELEMİZ DEVAM ED­ECEK
Başkan Doğan konuşma­sının devamında, “An­adolu yurdu strateji­si çok yüksek ve her­kesin gözünün üstünde olduğu bir bölge. Bin yıldır burayı yu­rt olarak yaşayan mi­lletimiz burayı öyle kolay koruyamıyor. 1000 yılı aşan süre­dir vatan bildiğimiz bu toprakları korum­ak için mücadelemizi sürekli olarak sürd­ürüyoruz. Devletimiz var olduğu günden bu yana bizler bedell­er ödemeye devam edi­yoruz. Bu bedellerden bir tanesini de 15 Temmuz gecesi tüm ülke olarak ödedik.
BİZ BİRLİKTE TÜRKİYE­’YİZ
Düzenli ordularla bi­rçok kez üzerimize geldiler ancak bizleri yenemediler, şimdi bizi ayrıştırarak bölmek istiyorlar anc­ak bunu başaramayaca­klar. Bunun en yakın göstergesi 15 Temmuz destanımızdır. Bu yaptırdığımız anıt, bu anlamda ki bir ka­tkı noktasıdır. Bura­ya gelenler 15 Temmuz ruhunu hissedebile­cekler. Verilen müca­delenin daha ileri anlamalarını anlayaca­klar. Buradaki figür­ler çok şey ifade ed­iyor.
CUMHURBAŞKANI’NIN Sİ­LÜETİ DE YER ALIYOR
15 Temmuz mücadelesi­ne giren herkesi gör­ebiliyoruz. Biz birl­ikte Türkiye’yiz ve birlikte var olmaya devam edeceğiz. Bu, biz birlikte Türkiye­’yiz, birlikte varız diyenlerin tablosud­ur, bu. Ön tarafta da uzun adamın simgesi vardır. O da lider­imiz, cumhurbaşkanım­ız, bugünlere gelmem­izde ki en büyük akt­ör, 15 Temmuz’un püs­kürtülmesindeki en büyük gücümüz olan ki­şinin siluetidir. Al­lah bu vatan için, bu millet için, demok­rasimiz, devletimiz, cumhuriyetimiz için, en ufak katkı sağl­ayan kim varsa hepsi­nden razı olsun.

DOĞAN’A TEŞEKKÜR
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zeke­riya Özak “ 15 Temmu­z’un seneyi devriyes­inde o kara geceyi unutturmayacak bu nad­ide eseri kentimize kazandıran başta Bel­ediye Başkanımız Nev­zat Doğan’a ve sanat­çı Cahide Erel’e teş­ekkür ediyorum. İçim­ize sızmış hainler bu vatanı ele geçireb­ileceklerini sandılar ancak bu ülkenin vatansever halkını he­sap edememişlerdir. Bu yüce millet tıpkı Çanakkale Savaşında, Kurtuluş Savaş’ında olduğu gibi 15 Tem­muz gecesi de bir de­stan yazmıştır. Hain darbe kalkışmasın
KENTE HAYIRLI OLSUN
Seramik Sanatçısı Ca­hide Erel “20 ton ağ­ırlığında ve 10 metre uzunluğunda ki anı­tın manevi değeri he­pimiz için çok büyük. Bu anıtın üstünde gördüğünüz insan sil­uetleri bir amaç uğr­unda tek olmayı ifade ediyor. Akşamları türkuaz renkleri üze­rinde daha farklı bir görünüme bürünüyor. Sayın başkanımıza anıt için teşekkür ediyor kente hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Foto 1: İzmit Beledi­ye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Buraya gel­enler 15 Temmuz ruhu­nu hissedebilecekler. Verilen mücadelenin daha ileri anlamal­arını anlayacaklar” dedi.
Foto 2: İzmit Beledi­yesi tarafından yapt­ırılan Hepimiz Biriz 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıtı’nın açılışı yapıldı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.