Çocuklar Kocaeli’den Ayrılmak İstemedi

23 Nisan Festivali için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kırgızistan’dan Kocaeli’ye gelen çocuklar ilk ayrılan ülkelerden oldu.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’ne katılmak...

Çocuklar Kocaeli’den Ayrılmak İstemedi
23 Nisan Festivali için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kırgızistan’dan Kocaeli’ye gelen çocuklar ilk ayrılan ülkelerden oldu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’ne katılmak için 44 ülkeden gelen bin 100 çocuk Kocaeli’den ayrılmaya başladı. Kırgızistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen çocuklar yaklaşık 1 hafta misafir oldukları Türk arkadaşlarından ayrılmak istemedi.
Yavru Vatan’dan gelen çocuklar memleketlerine gitmeden önce Atatürk Ortaokulu’nda toplandı. Arkadaşları ile son kez sohbet eden çocuklar birbirlerinden cep telefon numaraları ve mail adreslerini aldı. Ayrılma anında hüzünlü dakikalar yaşandı. Birbirlerinden ayrılmak istemeyen çocuklar gözyaşları döktü.
Edebali İlköğretim Ortaokulu’nda ülkelerine dönmek için toplanan Kırgisiztanlı çocuklar ile Türk çocuklar da aynı sahneleri yaşadı. Birbirlerine sarılarak gözyaşlarına boğulan çocuklar bir dahaki seneyi iple çekeceklerini söyledi. Oluşan sahneler 23 Nisan Festivali’nin dünya barışına armağan edildiğini bir kez daha kanıtladı.
Türk aileleri ise festival süresince çok güzel günler geçirdiklerini ifade etti. Aileler misafir çocukların kendi ailelerinden biri olarak kabul ettiklerini dile getirerek festivali hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.